19.02.2011
Test Test

Riccardo Ricco har fået fyreseddel

– Overtrædelse af interne holdregler og andre indikationer berettiger beslutningen, skriver Vacansoleil-DCM i en pressemeddelelse.
Han var så allerede suspenderet, og fik tidligere på ugen den besked per anbefalet brev, og nu har han så også fået endnu et anbefalet brev om, at han ikke længere kører for det hollandske hold.
– Holdet påbegyndte en intern undersøgelse af baggrunden for indlæggelse (på hospital, red.). Det førte til suspenderingen. Undersøgelsen fortsatte og Ricco fik mulighed for at give sin version af forløbet, skriver holdet i pressemeddelelsen.
Dermed menes, at det måske ikke er helt ude i skoven, at hans nyreproblemer, der var årsag til indlæggelsen og den følgende infektion af hjert og lunger, skyldtes en mislykket gør-det-selv blodtransfusion.
Men hollænderne har også en del på spil i øjeblikket, idet UCIs licenskommission vil revurdere holdets egnethed til at have ProTeam status, der giver automatisk garanterer start i alle UCI World Tour løbene som monument klassikerne og de store etapeløb. Tillige er der et udestående med, hvordan Ezequiel Mosqueras dopingsag udvikler sig, men Vacansoleil-DCM har været så forudseende, at de helt bevidst ikke har sendt spanieren til at køre løb.