01.02.2011
Test Test

Richie Porte skruer ned for forventningerne

– Det giver da en slags forvirring … men så mange løb kører Alberto jo heller ikke. Jeg har kigget på mit løbsprogram, og det er spændende. Der er Paris-Nice, Romandiet Rundt og Schweiz Rundt, siger Richie Porte til Cyclingnews.
For holdet gør udfaldet af dopingsagen en forskel, men ikke for australieren, for han er sikker på at få sved på panden.
– Uanset hvad, så er Albertos sag stadig ved at blive appelleret – for alt andet end Touren, gør det ikke en forskel for mig. Touren bliver hård at gennemføre i første forsøg. Jeg har kørt Romandiet og Schweiz, og det er den slags løb, jeg skal klare mig godt i på kort sigt, siger Richie Porte.
Men nerverne kan måske spille ham et puds til Touren, og der er han glad for at have holdejer Bjarne Riis bag sig.
– Selvfølgelig er der pres på; jeg er professionel i andet år, og det kan man ikke se bort fra. Alle kan forstå, at i min situation ved at køre for Saxo Bank-Sungard, der er så godt et hold … der er det, at Bjarne ved, hvordan man vinder store etapeløb, hvilket jeg ikke gør særlig godt lige nu. Men jeg har en erfaren mand bag mig, og det kan jeg lære en masse af, siger Richie Porte.