06.05.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Riis: “Vores plan er farlig”

Den sidste der gjorde det var Marco Pantini: Vandt Giro’en og Tour’en samme år. Men i år skal Riis spanske stjerne Alberto Contador forsøge at gøre kunststykket efter, og første skridt på vejen  begynder i morgen, hvor det måske hårdeste Giro d’Italia går i gang. 
– Der er ikke mange ryttere der kan gøre det, men hvis der er nogen i dagens felt, der kan, er det Alberto, siger Bjarne Riis på dagens presekonferencen forud for Giro’en.
Riis siger, at han har forsøgt at skræddersy Contadors program, så han "god nok" til at vinde Giro’en og er i absolut topform til Tour’en.
– Vi har forsøgt at lægge den rette balance mellem løb, træning og tilstrækkelig restitution, men selvfølgelig er planen farlig, og den kan mislykkes, siger Riis.
Riis fortalte, at da han og Contador diskuterede løbsplanen i december, sagde Contador, at han ikke behøvede mange løbsdage for at komme i form til Giro’en. "Giv mig en cykel og jeg er klar til at vinde efter en måned", skulle Contador have sagt.
Nu ved vi selvfølgelig ikke, hvor længe Contador havde en cykel op til Ardenner-klassikerne, men han lignede ikke den Contador, vi kender i hverken Flêche Wallone eller Liege-Bastogne-Liege, så Riis må være en smule bekymret for, om hans guldfugl nu også har styrken til at vinde det på pairet hårdeste Giro d’Italia i mands minde.  
Saxo Bank SunGard stiller ud over Contador til start med Richie Porte, Daniel Navarro, Jesus Hernandepz, Laurent Didier, Volodymir Gustov, Kasper Klostergaard, Matteo Tosatto og Michael Mørkøv.