07.10.2020
Test Test

Velomore tester Scott Trail Tuned Men’s Pant

Scott har tilpasset både materiale og pasform til livet på cyklen. Det vævede materiale kan strække sig i 4 retninger og har fået en behandling, så det er vandafvisende. Buksernes paneler har forskellige egenskaber, så de er stive og stærke der, hvor der er brug for det, og fleksible og bevægelseslette andre steder, fx ved knæene. Bukserne kan justeres i livet med et lille indbygget velcrobælte, så du kan tilpasse pasform til din livvidde. Det gælder selvfølgelig om at ramme den rigtige størrelse, men med størrelser fra small til XXL, burde det være muligt. Pasformen er tæt uden at være racefit, men det bliver tæt med beskyttelse under bukserne, så hvis du skal køre med knæ- og skinnebensbeskyttere, skal du teste, om der er plads, til dem du bruger. Målgruppen er derfor nok mere trail-folket end hardcore enduro og downhill, men ikke desto mindre kørte en af Scott´s prof-ryttere Redbull Rampage med bukserne på. Hvis ikke du ved, hvad Rampage er, så gør dig selv den tjeneste at tjekke det ude på Youtube. Det bliver ikke meget vildere. Hvis du er Scott kender, vil bukserne passe fint til kørestillen på både en Genius og en Ransom, og selv om du bare er til cross country på en Spark, så er vi sikre på, at Nino vil nikke anerkendende.

I de sydlige egne af Europa, hvor vinteren ikke er så kold, vil man nok mene, at de egner sig fint til vinterbrug, men i Danmark er de ikke varme nok til de lave encifrede kuldegrader. Til gengæld kan man sagtens holde dem ud, selv om temperaturen nærmer sig baggyshorts niveau, takket være den gode åndbarhed og udluftning i buksen. Det sikrer de små huller, som skulle være lavet med en laser.

 

[CITAT2]

 

Du skal selv kombinere dine yndlings bibs med bukserne, så hvis det er lidt koldt, kan du tage et par varmere bibs med pude på indenunder eller til nød have et par løse ben på indenunder.     

 

Bukserne har en enkelt lomme, og inde i den et separat område til din telefon. Telefonen ligger så lige op ad låret. Det er lidt en smagssag, om man synes det er behageligt, men skulle man styrte og rulle rundt, så kan det være, at man er heldig at den overlever takket være beskyttelsen fra fedt og muskler i området. Det er pudsigt, at der kun er lomme i den ene side, men lommer med den type placering egner sig også kun i begrænset omfang til at transportere noget, når man giver den gas på cyklen. Men med en vandtæt lynlås skal det du putter i lommen nok blive der.   

 

Selvfølgelig er det orange, som vel er de seneste års hotte cykelfarve, som er farven på Scott logoerne på bukserne. Sammen med det konservative camouflage look på nogen af panelerne, som også giver lidt trafiksikkerhed som reflekser, er det lykkedes Scott at lave et par flotte busker, som også gør sig fint, når du ikke er på cyklen. 

 

 

På sporet

Lad os starte med det vigtigste først. Bukserne er super behagelige at have på, og sidder tæt ved ankler og underben, så de ikke flagrer ind i kæden eller klingen. Bukserne har ikke ekstra forstærkning i skridtet og ved anklerne udover det slidstærke materiale, de er lavet af, men de holder godt. Selv efter et par måneders brug er de stadig pæne, og vi må nok også indrømme, at bukserne også har været med på havearbejde og en tur i Netto, og klaret begge dele med stil. Det skyldes nok, at de er så behagelige at have på, at de minder om vore favorit outdoorbukser fra Fjällräven. Bukserne passer godt til både dansk forår og efterår, og som den danske sommer arter sig, har de også været i brug her. Bukserne er vandafvisende, men ikke vandtætte, men det er nok til lette byer og mudder fra baghjulet. Bukserne har stille og roligt arbejdet sig op til at ligge øverst i bunken, uanset om den står på hyggekørsel på spor eller Strava-jagt med blodsmag i munden.

 

[CITAT1]

 

Facit

Hvis din normale uniform er tætsiddende lycra fra top til tå, og du endnu ikke har købt dine første baggyshorts, så er et par trail-bukser måske ikke det første, du overvejer. Men har du allerede baggy-shorts i garderoben, så er trail-bukserne fra Scott et super alternativ og supplement på de dage, hvor der er for koldt til bare ben og knæ. Materiale og pasform sidder lige i skabet, så selv om prisen ikke inkluderer en pude, så glæd dig over at du kan kombinere bukserne med dine favorit bibs, uanset om du er til seler eller ej. Takket være den gode åndbarhed kan bukserne bruges en stor del af året, så de hurtigt kan blive dine favoritter, uanset årstid. I den her tid, hvor man læser om flåter, der kan være ekstremt skadelige for dit helbred, så giver det endnu mere mening med lange bukser en større del af året.