23.02.2018
Andreas Breum

Stor dansk deltagelse ved årets første klassiker

I morgen skydes klassikersæsonen i gang, når startskuddet lyder til den 73. udgave af Omloop Het Nieuwsblad. Det klassiske brostensløb byder i år på en ny finale, der bringer tankerne tilbage mod den gamle Flandern Rundt-rute, da løbet skal afgøres på Muur van Geraardsbergenog Bosberg. 

Greg van Avermaet stiller til start som forsvarende vinder og kan vinde løbet for tredje år i træk, mens hverken Peter Sagan, John Degenkolb eller Alexander Kristoff vil være at finde på startstregen i Gent. van Avermaet kommer dog ikke sovende til endnu en triumf, da han skal op imod navne som Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Matteo Trentin, Edvald Boasson Hagen, Jasper Stuyven, Arnaud Démare og Fernando Gaviria.

Det første løb i åbningsweekenden byder også på stor dansk deltagelse, da otte danskere forventes at stille til start.

Astana stiller med flere stærke kort, heriblandt Michael Valgren og Magnus Cort. Sidstnævnte er kommet forrygende fra start for sit nye hold med flere topresultater i de mellemøstlige løb, heriblandt en sejr på 4. etape af Tour of Oman. Cort har kørt Het Nieuwsblad to gange før, med en 16. plads i 2017 som bedste resultat. Hvis Cort kan tage den gode form med til Europa, kan han godt tænkes at forbedre det resultat. Valgren kørte en 30. plads hjem i sin debut sidste år, og viste generelt stærk kørsel i sin første sæson på brostenene.

Sidste år havde Matti Breschel en rimelig fri rolle i Het Nieuwsblad og kørte sig til en en 19. plads. I år er den erfarne dansker tilbage på EF Education First, hvor han skal hjælpe Sep Vanmarcke til klassikersucces. 

Lotto-Soudal stiller med et stærkt hold, hvor Lars Bak skal hjælpe Tiesj Benoot, Jens Keukeleire eller måske Tim Wellens til et godt resultat. Samme rolle får Christopher Juul-Jensen på Mitchelton-Scott, der stiller med en slagkraftig duo i Matteo Trentin og Luke Durbridge. Sidstnævnte vender dog tilbage til konkurrence efter at have brækket kravebenet under de nationale mesterskaber.

Team Sunweb stiller med både Michael Matthews og Edward Theuns, men Søren Kragh Andersen bør få rimelig frie tøjler, selvom han måtte udgå af Tour of Oman efter et styrt. Mads Würtz Schmidt bør have mulighed for at køre sin egen chance, da Katusha-Alpecin stiller til start uden en oplagt kaptajn.

Trek-Segafredo og Fortuneo-Samsic har endnu ikke offentliggjort truppen til det belgiske åbningsløb, men det forventes, at både Mads Pedersen og Michael Carbel vil være at finde på startstregen i Gent. 

Hos kvinderne stiller Christina Siggaard og Louise Norman Hansen til start for Team Virtu Women. Julie Leth skal umiddelbart hjælpe kaptajnen Elisa Longho Borghini til succes, men den italienske profil føler sig ikke sikker på, at formen er god nok til at påtage sig kaptajnrollen. Unge Trine Holmsgaard debuterer for Experza-Footlogix og skal hjælpe den tidligere verdensmester i cyklecross, Thalita de Jong, der har vist tegn på fordums styrke i det belgiske mudder.

Dagen efter Omloop Het Niewsblad køres det lettere Kuurne-Bruxelles-Kuurne, der ofte ligger godt til sprinterne. Her forventes Mads Würtz Schmidt, Matti Breschel, Michael Valgren, Magnus Cort og Michael Carbel at stille til start.