26.08.2015
Frederik Muff Hansen

Store CeramicSpeed-pullyhjul sparer 2,4 watt

Marginal gains. Det er vel nok den betegnelse, der bedst beskriver den seneste innovation fra danske CeramicSpeed. På Eurobike har vestjyderne nemlig netop lanceret det, som producenten kalder ‘verdens hurtigste pullyhjul.

Systemet er det eneste i verden, der er opbygget med 17 tænder og det banebrydede koncept består af to oversized 17 tands-hjul, der er placeret i en ny ultralet holder. Hele udviklingsprocessen og arbejdet har været udført i tæt samarbejde med professionelle atleter, og man har nu kunnet lanceret et system, der skulle spare op med 60 procents friktion i forhold til et konventionelt system. Sammen med blandt andre MTN-Qhubeka har man testet forskellige hjul med forskellige tænder. Afgørelsen her var, at 17t var det optimale i forhold til lav friktion. Helt konkret i watt betyder dette, at Oversized Pully Wheel System (OSPW) sparer 2,4 watt ved samme belastning som andre systemer. 

Udover at spare watt forklarer CeramicSpeed, at det nye system kan holde 3-5 gange så langt tid som konkurrenternes, samtidigt med, at vægten blot er 55,4 gram. 

Systemet er kompatibelt med 10- og 11-speed Shimano-systemer.