06.11.2014
Kean Bang-Sørensen

Sven Nys i spidsen af to cross serier

Den belgiske cross-præsident, Sven Nys, ligger i spidsen af de to store cyclocross serier Bpost Bank Trofee og Superprestige – i sidstnævnte serie deler han dog førstepladsen med den hollandske mester, Lars van der Haar. 

Til de to seriers første afdelinger kørte han to solide resultater hjem med henholdsvis en sejr i Bpost Bank Trofee og en tredjeplads i Superprestige. I weekenden blev de to seriers anden afdelinger kørt, hvor den 38 årige belgier kørte to 2. pladser hjem. Disse resultater har sikret ham forspring til de øvrige konkurrenter.

Selvom Nys ikke formåede, at køre først over en af weekendens målstrege, er han alligevel meget tilfreds med føringen i de samlede klassementer:

– Selvfølgelig vil jeg gerne vinde cross løbene, men jeg er også stolt af andenpladser. Jeg er i spidsen af de to klassementer og det er en bonus, udtaler Nys på hans hjemmeside.

I Bpost Bank Trofee, hvor klassementet afgøres i rytternes sluttider, er Nys i spidsen med et minut og 54 sekunder ned til seriens andenplads, der besiddes af Klaas Vantornout.

I Superprestige, hvor klassementet afgøres i point mellem rytternes placeringer, er Nys sammen med van der Haar i spidsen med et point ned til seriens tredjeplads, der besiddes af det unge talent, Mathieu van der Poel.

Tredje afdeling af Superprestige serien køres på søndag i Ruddersvoorde, mens tredje afdeling af Bpost Bank Trofee, KwadrO Flandriencross, vil blive kørt i Hamme.