08.12.2014
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Sven Nys skal krise-undersøges

I første afdeling af Bpost Bank Trofee-serien, der er en af de tre vigtigste løbsserier for de professionelle cross-ryttere, vandt Sven Nys overlegent, og lignede den samme udgave af sig selv, som de seneste mange år har domineret vintercirkusset.

Men Nys har siden sejren løbene i Neerpelt og Ronse ikke vundet noget betydning, hvis man ser bort fra det traditionsrige løb i Niel, som dog ikke er et klassementscross. I weekenden smed belgieren næsten halvdelen, af sit knap to minutters store forspring i Bpost Bank Trofee, til konkurrenten Kevin Pauwels.

Nu udtaler Nys’ holdleder, Jan Verstraeten, at hele situationen er ‘unormal’, og at eks-verdensmesteren skal undersøges grundigt, så grunden til formproblemerne kan findes.

– Der har været noget galt med ham i de seneste uger, som om formen bare ikke har lyst til at indfinde sig. Og det har aldrig været så klart som i dag, udtalte Verstraeten i går til Sporza, efter Sven Nys måtte udgå fra løbet, Druivencross i Overijse, som blev vundet af Tom Meeusen.

– Vi vil finde ud af hvad problemet er. Der vil være blodprøver, og han skal gå til kiropraktor. Alt skal kontrolleres grundigt.

– Det er virkelig ikke normalt. Sven har i de seneste uger tydeligt angivet, at der er noget galt. At han mangler nogle procenter. Nu er vi nødt til at finde årsagen. Først når vi kender den, ved vi hvordan vi kan tackle resten af sæsonen.

For godt to uger siden udtalte Telenet-Fidea-manager, Hans van Kasteren, at Nys’ problemer var åbenlyse. Han er simpelthen blevet for gammel, vurderede han i følge Sporza.