05.07.2019
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Alexandre Beguin

Tayeb Braikia er ny kvindelandstræner på landevej

Det bliver den 45-årige Tayeb Braikia, der får ansvaret for resultaterne på landevejen for de danske elitekvinder fremover. Det meddeler Danmark Cykle Union i en pressemeddelelse fredag. En beslutning, der vækker glæde hos unionen.

– Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Tayeb som ny landstræner, for hans faglige tyngde og erfaring er med til at understrege, hvor højt vi sætter barren også inden for kvindecykling. Vi har at gøre med en uhyre kompetent og rutineret træner, der er kendt og respekteret i dansk cykelsport, så det giver ro og plads til den udvikling, vi er i gang med, fastslår Morten Bennekou.

Tayeb Braikia har efter sin aktive professionelle karriere i to perioder været landstræner for banelandsholdet, og de seneste seks år har han beskæftiget sig med talentudvikling inden for basketball, hvor han også har haft stor succes. Og det er netop evnen til både at agere sparringspartner for eliten og arbejde langsigtet med talenterne, der har gjort ham til det oplagte valg. 

Selv ser den nye kvindelandstræner frem til jobbet med spænding og glæde, hvor han ønsker at fortsætte den imponerende udvikling, der har været blandt de danske kvinder den seneste årrække:

[REL1]

– Dansk kvindecykling har haft en imponerende udvikling, og jeg har stor respekt for de resultater, der er opnået under den tidligere landstræner. Det er naturligvis også en stor udfordring, men potentialet er til stede, og jeg glæder mig meget til at forsøge at løfte dansk kvindecykling yderligere de kommende år, siger Danmarks nye kvindelandstæner.

– Kombinationen elite og talentudvikling er kolossalt spændende og forener de områder, jeg har arbejdet med de sidste mange år. Det er et stort ansvar, men det giver også nogle større muligheder for at gøre en forskel og sætte sit præg på udviklingen, og det er den udfordring, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til, slutter Tayeb Braikia.

Tayeb Braikia tiltræder som kvindelandstræner 1. august.