04.02.2011
Test Test

Team HTC-Highroad vandt på sidevindsfælde

På 2. etape blev var der sidevind, og i den forreste vifte endte Team HTC-Highroad med 4 ryttere i selskab med 3 Garmin-Cervélo ryttere inklusive Trine Schmidt, der vandt ungdomstrøjen. Team HTC-Highroad kunne ikke klage over udfaldet, for Ellen Van Dijk vandt etapen og den samlede føring.
– Det var virkelig stort for mig. Det er mit første løb med holdet, og det er en god måde at starte på. Rytterne var forberedte på at komme her og vinde. Vi vidst, at der kunne komme en stærk sidevind efter første indlagte spurt. Vi havde tjekket stedet ud på ruten før løbet, og rytterne fulgte planen perfekt. De endte med at føre løbet samlet, holdkonkurrencen, point- og ungdomskonkurrence. Men det er endnu ikke ovre, da skal forsvare i morgen, siger sportsdirektør Jens Zemke.
Hvis konkurrenterne var overraskede skulle de have læst, hvad selvsamme sportsdirektør skrev i holdets pressemeddelelse, for der havde Jens Zemke forudset, at sidevinden kunne afgøre resultatet. Trine Schmidt skal køre i ungdomstrøjen som nummer 2 i den konkurrence, idet Ellen Van Dijk også fører samlet, og derfor kører i førertrøjen. Hollænderen dedikerede sejren til Carla Swart, der døde under træning for få uger siden.
– Jeg vil gerne dedikere sejren til vores holdkammerat Carla Swart, som døde for 2 uger siden. Hun døde i en ulykke, og det er virkelig hårdt for os, og vi ville vinde for hende her, siger Ellen Van Dijk.

Tour of Qatar, 2. etape:
1. Ellen Van Dijk, Team HTC-Highroad
2. Alex Rhodes, Garmin-Cervélo
3. Adrie Visser, Team HTC-Highroad

Tour of Qatar, klassement:
1. Ellen Van Dijk, Team HTC-Highroad, 5:25:42
2. Charlotte Becker, Team HTC-Highroad, 0:00:15
3. Iris Slappendal, Garmin-Cervélo, 0:00:21