02.06.2017
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Team Sky offentliggør hvid trøje til Tour de France

Det er slut med de velkendte sorte, hvide og lyseblå Castelli-dragter for Team Sky – i Tour de France i hvert fald. Holdet har nemlig valgt at bytte det traditionelle design ud med en ny special edition trøje i hvid, som skal benyttes under sommeres franske rundtur. 

Designet forbliver det samme, hvilket vil sige, at de horisontale striber på fronten, der markerer nogle af holdets største sejre, vil blive på trøjen, mens den vertikale blå stripe på ryggen også bevares. Den blå stribe kommer dog til at se en enkelt ændring, for til holdpræsentationen i Düsseldorf den 29. juni vil holdet nemlig bære en særlig udgave af trøjen til ære for holdets fans. 

Fans fra hele verden har nemlig mulighed for at få deres navn med på Team Sky trøjerne til præsentationen. Man skal blot indtaste sine oplysninger her, og så er man med i konkurrencen om at få sit navn trykt på Team Skys trøjer. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTeamSky%2Fvideos%2F10155535830429873%2F&show_text=1&width=560" width="560" height="470" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

– Støtten vi får fra Team Sky fans betyder så meget for rytterne, og det gør virkelig en stor forskel for os uanset, hvor vi kører. At give fansene muligheden for at være der med os, når vi tager hul på dette års Tour de France, er bare en lille måde for os at takke for støtte på, fortæller Chris Froome til holdets hjemmeside. 

Det hvide trøjedesign blev faktisk udviklet allerede inden denne sæson, da Skys nye tøjsponsor, Castelli, skulle forsøge at komme op med et design til 2017-sæsonen. Det endte som bekendt med, at man holdt fast i det sorte, men nu kom altså muligheden for også at tage det hvide i brug. 

– Castelli kiggede på forskellige farver i designprocessen sidste år. Vi elskede alle det hvide. Vi er altid klar til at gøre tingene anderledes og besluttede, at det bedste tidspunkt at afsløre det på ville være til Touren – verdens største cykelløb. Vi kan ikke vente med at komme i gang med at bruge det, siger manager Dave Brailsford.

Det skal blive spændende at se, om Tour de France arrangørerne er ligeså begejstrede for den hvide trøje, der minder en del om trøjen til løbets bedste unge rytter. Det er tidligere set, at cykelhold har været nødsaget til at ændre i tøjdesignet til Tour de France for ikke at blive forveklset med nogle af løbets førertrøjer. Sky skriver dog, at designet er clearet med alle relevante parter.

Hvis Team Sky som forventet får lov at holde fast i det nye design, så vil det langtfra være første gang, at et hold kører i special edition tøj i Tour de France. Sidste år byttede Giant-Alpecin eksempelvis deres sorte dragter ud med hvide, mens Orica-GreenEdge med overgangen til Orica-BikeExchange gik hvidt til mørkeblåt.

Se hele Team Skys nye sæt i detaljer i videoen herunder.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTeamSky%2Fvideos%2F10155535778329873%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>