03.02.2011
Velomore

Thibaut Pinot – en franskmand på vej

Han er 2 år yngre end Romain Sicard, og gjorde allerede i juniorårene i den grad opmærksom på sig selv ved at vinde sammenlagt i Tour du Val d’Aoste og bjergtrøjen i Tour de Romandie. Han er fortsat hos FDJ og er både målbevidst og sikker på, hvad han vil. Han har både en stærk fysik og en god psyke, som forhåbentligt en dag skal prøves af i forhold til en topplacering i det samlede klassement i Touren
Thibaut har 6 sejre på bjergetaper bag sig, hvilket ikke er så prangende som Romain Sicards sejre i Tour de l’Avenir og U23 VM, men dette gør kun de langsigtede ambitioner marginalt mindre. Pinots sejr i Tour du Val d’Aoste var et gennembrud, da den unge franskmand på trods af at være førsteårs senior formåede at holde kæden stram og tungen lige i munden gennem alle 6 dage.
Seriøsiteten er ikke til at tage fejl af hos sønnen i den cykelglade familie, hvor også faren har kørt på højt niveau i de franske amatørrækker. På en kold novemberdag med 13 graders frost står den på 1 time på hometrainer om formiddagen og 2 timer i den friske luft på cross-rammen om eftermiddagen.
Efter 15. december står der cykelcross i kalenderen hver weekend. Han bruger også skiene flittigt og skruer i januar kraftigt op for distancen på rammen.
Frankrigs fremtid
Jacques Décrion, træner for Pinot de sidste år og træner hos FDJ, understreger, at Pinot har bemærkelsesværdige evner på de stejle stigninger. Décrion er sikker på, at Sicard, Geniez og Pinot er fremtiden for fransk cykelsport. Pinot havde fysikken til at køre løb hele sit første år som professionel, hvilket ikke overrasker folkene omkring ham, da Pinot har været særdeles seriøs siden junior. Han to tidligt SRM-værdier til sig som træningsredskab, og han er meget omhyggelig med hans træningsregistreringer både vedrørende hårde og bløde værdier. Han noterer præcist, hvordan han har det løbende gennem sæsons løb og træning med henblik på at kunne time de nødvendige formtoppe over året.
Med denne baggrund lægges træningsblokke  grundigt til rette med tilpas hvile frem mod vigtige løb, hvor det mest typiske er, at Pinot altid forsøger at spille en aktiv rolle.
Décrion vurderer, at Pinot har en helt usædvanlig god evne til at restituere, hvilket hjælper kraftigt til at holde de 1,80 m og 63 kg i den rette form også på langt sigt. Talentet fornægter sig heller ikke, idet han både vandt det første løb, han overhovedet stillede op i. Han vandt desuden første løb i junior selvom han kun var førsteårsrytter. Han har tidligt gjort det rigtig godt i etapeløb, og franskmændene stikker selvfølgelig næsen op efter, at her har vi Ricard (Merde! Mes produits!) Virenques efterfølger i bjergtrøjen i Tour de France. Hans psyke elsker de lange ensomme træningsture i bjergene.
Sæson 2011 er ikke nem at planlægge for FDJ efter nedrykningen til cyklingens 2. division. Pinot havde håbet at skulle køre Vueltaen, men FDJ kan ikke være sikre på en invitation. Décrion vil gerne modne Pinot kontrolleret, hvilket ikke inkluderer at køre touren i 2011. Det er blandt andet helt nødvendigt at løfte Pinot et til flere niveauer på temporammen, hvis han ikke skal miste alt for meget tid i denne disciplin. Han tabte næsten 6 minutter til Brajkovic i Dauphiné Libéré i 2010 på enkeltstarten.
Pinot har blikket stift rettet mod en topplacering i Touren 2014.