22.02.2019
Andreas Breum

Tilbage på toppen: Langvad tager sæsonens første sejr

Den danske mountainbike-stjerne, Annika Langvad (Specialized Racing), tog torsdag hul på 2019-sæsonen, da hun kørte den indledende enkeltstart i etapeløbet Cyprus Sunshine Tour.

Danskeren – der sidste år blev nummer to samlet i Worldcuppen og hentede samme placering til VM – kunne dog ikke helt matche de hurtigste ryttere i kampen mod uret og sluttede på en fjerdeplads. Danskeren var dog under et minut efter gårsdagens vinder og var dermed fortsat inde i kampen om den samlede sejr.

I dag fortsatte det cypriotiske etapeløb med en 52 kilometer lang etape med start og mål i Pano Lefkare. Undervejs skulle rytterne forcere hele 1820 højdemeter på en blanding af singletrack, skovveje og asfalt, og dagens etape lignede dermed guf for Langvad.

[REL1]

Danskeren lagde da også godt fra start, og var ved første forplejningszone alene i front med holdkammeraten Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), mens gårsdagens vinder, schweiziske Linda Indergand var distanceret med flere minutter.

Landevejsstjernen van der Breggen – der både er forsvarende verdensmester og olympisk mester – viste, at hun også kan køre stærkt på bredde dæk og holdt snor i danskeren, og de to ryttere, der på landevejen er holdkammerater på Boels-Dolmans, krydsede også anden mellemtid side om side.

De sidste kilometer op mod målstregen bød på en omkring fem kilometer lang, forholdsvis stejl stigning, men Langvad og van der Breggen fortsatte sammen hele vejen til målstregen, hvor Langvad tog etapesejren – hendes første i denne sæson.

Tredjepladsen gik til vinderen af U23-worldcuppen, Sina Frei, der var 3'15 efter den danske vinder, mens Indergand var yderligere tre og et halvt minut efter og dermed tabte trøjen til Anna van der Breggen, der blev nummer to på den indledende tidskørsel. Langvad avancerer umiddelbart til den samlede andenplads.

[REL2]

Ann-Dorthe Lisbygd (Slagelse MTB) blev nummer 15 på etapen og Viktoria Schmidt Knudsen (Giant-Assos) blev nummer 19, mens det unge juniortalent Sofie Heby Pedersen (Aalborg MTB) – der hentede en fornem syvendeplads på tidskørslen – blev nummer 21 blandt eliterytterne, hvilket gav hende en klar sejr i juniorkategorien, hvor hun var over fyrre minutter hurtigere end løbets anden junior-kvinde, Eleni Andreou.

Hos herrerne skulle Sebastian Fini (CST-Sandd) forsøge at overtage førertrøjen, som han var sølle otte sekunder fra at iklæde sig på den indledende tidskørsel.

Den danske mester havde ikke dagen og krydsede stregen på en 19. plads, omkring tre minutter efter vinderen, Wawak Barlomiej (det polske landshold), der slog den tidligere Bahrain-Merida-rytter Ondrej Cink (Kross) og cypriotiske Andreas Miltiadis.

 

Læs også:
Vores interview med Annika Langvad i det nye nummer af Mountainbike Sport 001