06.04.2012
Andreas Ø. Pedersen

Tilfreds Clausen: Det er mega fedt

Fredag kom Patrick Clausen både på podiet og i ungdomstrøjen på 1. etape af UCI-løbet Circuit des Ardennes sammen med to tidligere pro-ryttere og fører nu samtidig ungdomskonkurrencen i det franske etapeløb. Med sig på podiet havde den kun 21-årige supersprinter den rutinerede, tidligere Team Sky-rytter Russell Downing, der er tidligere britisk mester på landevej og desuden står noteret for sejre som fx Tour of Ireland, Tour of Wallonie, Citerium International, samt argentinske Mauro Abel Richeze, der tidligere har kørt for et italiensk pro-hold.

– Jeg er tilfreds. Jeg følte mig rigtig godt kørende på bakkerne, og formen er stadig på vej i den rigtige retning. Holdet kørte godt i dag, der var godt samarbejde, og vi sad fremme hele tiden. Det var en hård, men god dag. Jeg skal køre i den hvide trøje i morgen – det bliver første gang, at det sker. Det er meget fedt, siger Patrick Clausen, og tilføjer om dagens etape:
 
– Det startede ud med nogle forholdsvis hårde bakker, og allerede fra etapens start var der nogle, der slap feltet. Derefter var der en del vind, og så kom der igen nogle stigninger. På den sidste stigning med cirka 20 km til mål blev feltet igen splittet, og der sad jeg med i første gruppe.
 
Herefter gjaldt det massespurten, hvor holdet naturligvis kørte for Clausen.

– Kasper Linde og André Steensen kørte mig frem, og så blev jeg afleveret ved Endura Racings tog. De sidste par kilometer kørte jeg selv for at sidde bedst muligt fremme, og det endte så med en 3. plads og ungdomstrøjen.
 
Patrick Clausen kører i år sit første år på et kontinentalhold, og derfor er det også nyt for ham med alle de UCI-løb, som han er blevet kastet ud i på Glud & Marstrand-LRØ. Han har dog gjort det fremragende indtil videre og har allerede i løbet af de første par måneder vist sit store talent.
 
– Det er første gang nogensinde, at Patrick prøver at køre de her cykelløb, og når han kan sidde med hjem og køre med om sejren, så bliver han farlig i alle cykelløb. Det er to tidligere professionelle, der slår ham i dag. Næste år vinder han de her cykelløb i stedet for at blive nummer to og tre. Det skal nok komme – det er lige rundt om hjørnet, udtaler sportsdirektør Michael Skelde.

Holdet vil i aften snakke om strategien for etapen i morgen. André Steensen har været ramt af sygdom, og det gør, at holdet skal finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt i forhold til lørdagens etape. Etapen i morgen har en forholdsvis hård afslutning, og vil derfor lægge godt til Steensen, hvis han er kommet helt ovenpå igen.