02.04.2011
Test Test

Tom Boonens specialkulørte Sidi cykelsko

For det er ikke en standard Sidi Genius 6.6 Carbon Lite cykelsko, den flamske brostenskriger har mellem foden og pedalen. Grundfarven er hvid, da det nu engang er ’farven’ på en landevejsko nu om dage, men i den blanke Sidi Vernice finish. Dertil kommer blå og rød staffage, der perfekt matcher Quick Step farverne.
Ellers der tale om en helt normal cykelsko, det vil sige en high-end cykelsko for de kræsne. For Carbon Lite sålen er, som navnet siger, let og fremstillet i kulfiber. Lukkemekanismen ved anklen er af dens slags, der kan finjusteres sammen med 2 velcro stropper, så trykket kan fordeles.
På hælen kan man tillige regulere vinklen på Sidis Heel Cup System og dermed forebygge, at hælen ikke forbliver, hvor den har det bedst. Det vil sige nede i cykelskoen.
Traditionelt har Sidi altid fokuseret på pasform af hensyn til komfort, og det samme gælder sålen. For der er muligvis andre cykelskomærker, hvis såler er stivere, men Sidi prioriterer også komfort, hvorfor en Carbon Lite sål alt andet lige er mere passende end maksimalt stiv.
Det kan være en fordel, når man skal sidde mange timer på cyklen.