23.01.2011
Test Test

Tour Down Under med bjergafslutning

Når det australske etapeløb domineres af sprinterne er det, fordi der er lige så fladt som i Danmark, og derfor overvejer arrangøren en afslutning opad i retning af Angliru i Vueltaen, selvom det nok nærmere bliver en bakke i Australien.
– Vi har kigget på muligheden de sidste par år. Jeg ved ikke, om vi er i stand til at gøre noget til næste år, men der bliver kigget på det, siger løbsdirektør Mike Turtur til SBS.
Rytternes holdninger til en sådan ændring er så lidt forskellige. Michael Rogers, der ellers ville nyde godt af nogle bakker, er skeptisk.
– Fyrene fra Europa kommer ikke, hvis det er for hårdt, for de er glade for det nu. Måske skal vi bare have en bakkeafslutning, men det skal ikke overdrives, siger Michael Rogers. En anden australier fra samme hold, Team Sky, er så varmere på den nye idé.
– Det har været sprinternes løb siden, at det kom i ProTour (nu UCI World Tour, red.) de sidste 4-5 år, så det ville være rart, hvis det blev ændret. Alle holdene tager deres bedste sprintere herud nu, og derfor ender det i massespurt hver dag. Hvis der var en udvalgt etape, der gjorde en forskel, skulle en sprinter virkelig dominere og få en masse tidsbonus for at komme tilbage i klassementet, hvis han taber tid. Det ville åbne løbet, siger Simon Gerrans.