30.01.2011
Test Test

Træn med John Gadret

Gadret flyttede hertil for 6 år siden og faldt meget hurtigt godt til. Der er ikke langt til de belgiske cykelcrossløb, mens stigningerne er noget mindre, end man måske skulle tro var nødvendige for en bjergrytter. Gadret tilpasser sin træning til forholdene og træner de helt store stigninger, når han i perioder opholder sig i Grand-Bornand, hvor han er så privilegeret, at hans bedsteforældre har en hytte, som han kan bo i og dermed træne igennem i højderne.
Circuit 1: Les Routes du Grand Prix d’Isbergues er en 69,5 km lang træningstur. Denne rute bliver banket godt og grundigt igennem hele vinteren, som forberedelse til de forskellige crossløb, som Gadret bruger til at holde formen skarp gennem vinteren. Her møder han en del vind, som giver en passende råstyrke til den lange sæson. Turen starter ofte i modvind og består af flere stykker med små veje, som bidrager til at vedligeholde de tekniske færdigheder. De er flere korte og hårde stigninger, som bruges til at lægge nogle intervaller ind.
Gadret kører flere små indlagte rundstrækninger på disse stigninger, hvilket giver perfekt mulighed for at køre 5 til 10 intervaller af 3 minutter. Det gælder bare om at planlægge lidt, så kan mange bakker bruges meget konstruktivt til at give den nødvendige eksplosivitet til at rykke på stigningerne. Ryk som Gadret helst tager i den karakteristisk dansende stil.
Nær afslutningen er der en lille rundstrækning på præcis 3 km, som er ideel i forhold til at træne til cykelcross, som ofte køres på ruter af netop denne længde.
Circuit 2: Á travers l’Artois er på I 112,7 km, som bruges til de lange ture, hvor der skal kilometre I benene. Ofte er der mulighed for at støde til Laurent Pillon og lokale ryttere fra klubben I’ESEG Douai. Ruten kan snildt forlænges til 180 km, når der skal lægges ekstra vægt på udholdenhedstræning.
Circuit 3: Le circuit d’Olhain er på 91,5 km. Gadret lægger også på denne rute vægt på gentagelser på udvalgte bakker. Opvarmningen klares på den første time, hvorefter der trænes igennem på en stigning på ca. 1 km, som køres igennem flere gange. Der er tale om en smuk rute i en skovfyldt terræn.
John Gadret hyppede nok sine egne franske kartofler lidt rigeligt i touren 2010, hvor han satsede på at blive bedst placerede franskmand i den samlede stilling, mens hans holdkaptajn hos FDJ Nicolas Roche følte sig totalt svigtet og efterfølgende havde lyst til at smadre Gadrets hoved ind i vinduet på holdbussen på vej tilbage til hotellet. De blive begge spændende at følge her i 2011. Gadret har fortsat en rolle som luksus hjælperytter i bjergene.