21.01.2018
Andreas Breum

Trek-klatrer: Mollema kan udfylde Contadors sko uden problemer

Da Alberto Contador vinkede farvel til cykelsporten i slutningen af sidste sæson, var det ikke blot cykelsporten, der led et stort tab, men også hans hold, Trek-Segafredo. Spanieren var holdets bedst rangerede rytter på Worldtouren og var garant for offensiv kørsel, medieomtale og gode placeringer i etapeløbssammenhæng.

[REL1]

Holdets amerikanske klatrer, Peter Stetina, ser Contadors afgang som et stort tab, men han er også overbevist om , at holdets hollandske klassementskaptajn, Bauke Mollema, kan udfylde det tomrum, som Contador har efterladt på holdet:

– Holdet har gjort et godt stykke arbejde i forhold til at sikre, at alle fortsat er sultne. Jeg tror, at folk øjner muligheder. Det var et stort tab at miste Alberto, men jeg tror på, at Mollema kan udfylde hans sko uden problemer, siger Stetina til Cyclingnews.

Hollænderen – der længe var udråbt som det næste hollandske Grandtour-håb – viste et nyt niveau i 2016, hvor han lå på andenpladsen i Touren helt frem til 19. etape, hvor han styrtede på en regnvåd nedkørsel, og hollænderen røg på to etaper fra andenpladsen til 11. pladsen.

[REL2]

Stetina, der tager hul på sin tredje sæson på det amerikanske mandskab, er meget imponeret over sin hollandske kaptajn og tror på, at han kan måle sig med de allerbedste:

– Jeg tror, at mange folk glemmer, at han var på vej mod en andenplads i Touren [2016 red.] foran Porte og alle de andre, før han styrtede på en nedkørsel. De ting, som jeg har set ham gøre løb, er er på niveau med de bedste, så jeg er sikker på, at han uden problemer kan vise flaget på samme måde, som Alberto gjorde sidste år.

I år var Mollema hjælper for Contador i Touren, men da det blev klart, at spanieren ikke kunne køre med i toppen af klassementet, reddede Mollema lidt af holdets ære ved at vinde løbets 15. etape. Før Touren kørte han sig til en syvendeplads i Giroen, mens det også blev til en tredjeplads i Clásica San Sebastian, samlet sejr i Vuelta San Juan og en andenplads i Tour of Guangxi.