28.01.2011
Andreas Ø. Pedersen

TV 2 måske uden Tour de France efter 2012

Ifølge B.T. forlænger den europæiske tv-union EBU, som er repræsentanter for de nationale tv-selskaber, måske ikke den nuværende kontrakt med A.S.O, der er arrangør af Tour de France. Rettighederne til løbet kan efter kontraktudløbet i 2012 derfor havne et nyt sted.
– Vi er bevidste om, at andre er interesserede i Tour de France, og vi ser med stor bekymring på situationen, siger sportschef Frederik Lauesen til B.T.
– Jeg vil godt advare stærkt i mod, at man flytter Tour de France væk fra de nationale tv-kanaler. Jeg skal sige sådan, for Tour de France er vigtig for TV2, men jeg mener oprigtigt, at TV2 også er meget vigtig for Touren. Det er TV 2, der har skabt den store interesse for det løb, og det er næsten det eneste cykelløb, danskerne rigtigt interesserer sig for.
Viasat interesseret i Touren
Fremover kan det være en af Viasats kanaler, der skal sende Tour de France i Danmark. TV3 og TV3+ kan derfor blive de kanaler, hvor danskerne efter sommeren 2012 skal se det franske løb.
– Det er ikke nyt for mig, at EBU ser ud til at miste deres rettigheder, men jeg vil ikke diskutere, hvad vi gør med rettighederne, i offentligheden. Men ja, Tour de France er da en lækkerbisken, lyder det fra en interesseret sportschef i Viasat, Peter Nørrelund.