03.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

UCI kigger på Frank Schleck-snyd

Frank Schlecks sejr i Criterium International bliver nu sat under lup af Den Internationale Cykelunion, UCI, der vil kigge nærmere på brugen af en Camelbak under fantomdragten på den afsluttende enkelstart.
UCI vil se på, om Schleck har brudt regel nummer 1.3.033, som siger, at ‘det er forbudt at bære ikke væsentlige elementer af tøj eller genstande, der er designet til at påvirke rytterens præstation såsom reducere luftmodstanden eller ændre selve rytteren.’
Det blev først sendt ud på Twitter med den mærkelige bule under Schlecks fantomdragt, men senere skrev Gazzetta dello Sport om, at luxembourgeren har brugt regel 1.3.033. Ifølge avisen giver en Camelbak en fordel på to sekunder per kilometer ved 50 km/t. På enkelstarten sluttede Schleck 7 sekunder langsommere end Vasili Kiryienka (Movistar), og vandt dermed løbet med 13 sekunder.
– Frank kørte med en Camelbak på hans bryst. UCI så det og sagde ikke noget. Det er første gang, vi har benyttet det, og vi ønskede at evaluere dens virkninger. Selv om enkelstarten var kort, han havde brug for at kunne få vand, siger Leopard-Treks talsmand Tim Vanderjeugd til L’Equipe.