18.02.2011
Test Test

Vacansoleil-DCMs ProTeam licens i fare

Ifølge Biciciclismo har UCIs licenskommission booket et møde med det ene formål at tage stilling til, om det hollandske hold fortsat er berettigede til en ProTeam licens af flere årsager.
For det første var det Riccardo Riccos point fra verdensranglisten, der gjorde udslaget, da holdet sportslige værdi skulle vurderes i sidste efterårs licensansøgning forløb. Men nu viser det sig, at Riccardo Ricco stadig doper på trods af, at han allerede engang har fået 2 års karantæne for CERA.
For det andet er der Ezequiel Mosquera, som holdet måske bevidst har valgt, at han ikke skulle løb endnu. For han har en uafsluttet dopingsag, hvis videre forløb ser lettere tåget ud. Men det er klart, at han testede positiv for HES (blodfortynder, red.), som står på WADAs positivliste sidste år.
Revurderingen af Vacansoleil-DCMs berettigelse som ProTeam hold er set med danske øjne meget relevant, da udfaldet kan danne præcedens. For hvis UCI og/eller WADA appellerer Alberto Contadors dopingsag til CAS, og spanieren får karantæne, kan Team Saxo Bank-Sungard i værste fald ende i samme situation.
UCI har så ikke meldt klart ud, idet UCI præsident ultimo januar sagde, at en karantæne til Alberto Contador ikke fik konsekvenser for Team Saxo Bank-Sungards ProTeam licens, men senest har UCIs talsmand Enrico Carpani sagt noget andet.