05.04.2017
Andreas Dons Larsen

VéloCONCEPT melder klar til Circuit des Ardennes

Når Circuit des Ardennes International fredag skydes i gang, bliver det med dansk deltagelse bl.a. i form af Team VéloCONCEPT, som i dag har offentliggjort, hvilke ryttere, der skal repræsentere holdet i det franske.

Holdets sportsdirektør Michael Skelde har deltaget i løbet flere gange, hvor han har formået at føre sit hold frem til etapesejre, så forventningerne er på forhånd høje.

– Den første etape slutter typisk i en massespurt i en stor gruppe. Etapen kan være hektisk, da man skal se hvem, der tager kontrol og ansvar. Men umiddelbart ligner det en spurt, der går en smule opad, og det bliver spændende at se, om Alexander (Kamp, red.) er kommet sig efter Triptyque, og om han kan køre sådan en spurt, siger Michael Skelde i en pressemeddelelse.

Det forventes dog, at løbets anden etape bliver af en mere afgørende karakter, hvor det er vigtigt at holde sig til.

– Det er et meget hårdt cykelløb. Og andendagen i særdeleshed, der er meget kuperet, og hvor det hele tiden går op og ned. Det plejer kun at være at være de bedste, der kører om sejren. Ambitionen er at få lidt hul på bylden og køre om sejren. Det tror jeg på, at vi kan, og at vi er gode nok til.

Når tingene spidser til, er det primært Rasmus Guldhammer og Alexander Kamp, som holdet sætter sin lid til.

– Der er både en del stejle men også lange bakker på 3-4 kilometer. Det er umiddelbart noget, der passer os godt – og særligt Rasmus og Alexander. Jeg tror, at de kan køre med ved de bedste.”

Løbet afsluttes søndag med to deletaper, som ligeledes kan få afgørende betydning, eftersom første stigning skal forceres, så snart startskuddet lyder. 

Team VéloCONCEPTs hold til Circuit des Ardennes International:

Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer, Michael Reihs, Niklas Eg, Mads Rahbek og Nicolaj Moltke Steen.

Der har tidligere været dansk succes i løbet, eksempelvis kørte Kristian Haugaard en flot samlet tredjeplads hjem i 2014, da han kørte for Development Team Giant-Shimano. Tilbage i 2008 endte Brian Vandborg på andenpladsen, kun slået af Jan Bakelants.

Der er endnu ikke blevet offentliggjort nogen officiel startliste, hvorfor vi endnu ikke kan præsentere et fuldendt billede af den danske deltagelse i årets udgave af løbet.