18.10.2015
Mikkel Walentin Mortensen

Verdensmesteren vinder enestående løb

Chrono Des Nations er noget særligt. Som det eneste endagsløb på UCI-kalenderen afvikles det nemlig som en individuel tidskørsel – noget der har givet det franske løb opmærksomhed, prestige og et stærkt felt.

På startlisten var bl.a. CULT’s Gustav Eric Larsson, Jonathan Castoviejo, der blev nummer fire ved VM i Richmond, Adriano Malori, der blev toer på disciplinen i USA, og den hviderussiske maskine, Vasil Kiryienka, der i ført Regnbuetrøjen kørte sine konkurrenter i sænk.

Det tog således blot Sky-stjernen 1 time, fire minutter og 36 sekunder at tilbagelægge den 51 kilometer lange rute. Det var 01:12 hurtigere end One Pro Cyclings polske Marcin Bialobcki, 01:37 hurtigere end Johan Le Bon og 02:02 foran Stéphane Rossetto fra Cofidis. Forhåndsfavoritterne fra Movistar, Malori og Castroviejo, skuffede fælt og måtte tage til takke med en 7. og 11., henholdsvis 02:47 og 03:45 efter Kiryienka.

Også Gustav Eric Larsson, der tidligere er blevet nummer to i løbet to gange, måtte se langt efter fordums resultater, da det blot blev til en 14. plads ud af de 26 startende. Endnu værre gik det dog for Ruben Plaza, der tidligere i karrieren var kendt som en habil enkelstartsrytter. Han tabte mere end ni minutter, og sluttede som nummer 25.