29.04.2020
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Video: Ten Dams offroad-eventyr Flandern Rundt på gravelbike

Forestil dig at køre Flandern Rundt og tackle alle de ikoniske brostensbelagte mure. Bare uden asfaltstykkerne imellem dem. 

Det var præcis, hvad Laurens Ten Dam satte sig for i samarbejde med Shimano. Over to dage tacklede han Flanderns mest berygtede stigninger kombineret med grusveje og skovstier på sin gravelbike.

Ten Dam sluttede sin professionelle landevejskarriere sidste år og har siden kastet sig over gravel- og adventurecykling. Udover at teste Shimanos GRX geargruppe i nogle af de mest udfordrende gravelløb i verden, vil Ten Dam også promovere gravelscenen på anden vis. 

Det gør han her med en tur på tværs af Flandern, hvor han navigerede mellem kendte stigninger som Koppenberg og Kwaremont via grusveje. Med på turen er Ten Dams medvært i podcasten Liv Slow Ride Fast Stefan Bolt og adventurerytteren Paul Errington. 

<iframe width="620" height="355" src="https://www.youtube.com/embed/tAqCy9qfcX0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Selvom det først er i år, at Ten Dam definitivt har kastet sig over gravelcyklingen, afslører han i et interview med Shimano, at han faktisk var noget nær first-mover. 

– Selv som professionel brugte jeg ofte gravelcyklen til træning. I 2016 boede jeg i Santa Cruz i Californien, og det var der, jeg blev hooked. Da jeg kom tilbage til Europa, prøvede jeg at få samme kick, så jeg tog ofte min cykel til steder som de belgiske Ardenner eller Eifel regionen i Tykland for at udforske skovene. 

– Dengang var der ikke mange andre, der gjorde det, men jeg forelskede mig i alt omkring den type cykling, siger Laurens Ten Dam.

Shimano oplyser, at de arbejder på flere videoer i samarbejde med hollænderen. 

Se ruterne, læs om turen og se de mange flotte billeder.