15.09.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Video: The Amazing Chase – Tour de France på 10 dage

Forestil dig at køre hele Tour de France-ruten. 3.552 kilometer og 52.000 højdemeter. Det svarer til 169 kilometer og knap 2.500 højdemeter i gennemsnit fordelt på 21 etaper.

Forestil dig så at gennemføre det hele på den halve tid. 10 dage for at være præcis. Det svarer til 355 kilometer og over 5.000 højdemeter i gennemsnit om dagen. Det var præcis, hvad australske Jack Thompson gjorde i sommer.

Han ville se, hvor hurtigt han kunne gennemføre hele Tour de France-ruten. Derfor gav han Tour-feltet et forspring på otte etaper og startede så sin jagt på feltet. Målet var at nå til Paris inden Pogacar, Vingegaard og co., og missionen lykkedes.

Thompson gennemførte den vanvittige tur på bare 10 dage. Endda inklusive de til tider lange transfers mellem etaperne og ikke altid samarbejdsvillige vejrforhold. Se den vilde rejse i videoen herunder, som er produceret i samarbejde med Wahoo Fitness.

<iframe width="640" height="355" src="https://www.youtube.com/embed/NIytVoGAjFY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Det er ikke nyt for Jack Thompson at gennemføre vanvittige udfordringer inden for ultra-cykling. Han har tidligere blandt andet kørt en everesting om dagen, altså cyklet den tilsvarende højde til Mount Everest, tre dage i streg, og han er også indehaver af rekorden for flest cyklede kilometer på en uge med 3.505 kilometer.

Han har en interessant historie som tidligere stofmisbruger og depressiv, men cyklingen har hjulpet ham med at finde glæden og meningen ved livet igen.