19.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Vil teste sig selv i første WorldTour-løb

På mandag starter det spanske etapeløb Volta a Catalunya, hvor det bliver debut for Alberto Contador på Team Saxo Bank-SunGard i et WorldTour-løb. Efter en flot sæsonstart med en fjerdeplads i Tour of Algarve, to etapesejre og den samlede sejr i Murcia Rundt, er spanieren klar til at teste sig selv blik frem mod Giro d’Italia.
– Jeg er meget motiveret for at køre løbet. Jeg elsker at være i konkurrence, og siden Murcia Rundt har jeg trænet målrettet, men mest grundtræning, da jeg tænker langsigtet hen imod Giroen. I Catalunya vil der være ryttere, der er i bedre form end mig, ryttere der har kørt Paris-Nice og Tirreno-Adriatico, som sluttede for nyligt. De er sikkert længere fremme i formkurven, end jeg er, siger Alberto Contador til holdets hjemmeside.
Specielt 3. etape har Contador et godt øje til, men har også i baghovedet, at der er ryttere, som er i bedre form end ham selv. I løbet får han selskab af tre danskere, Brian Vandborg, Nicki Sørensen og Chris Anker Sørensen, som skal hjælpe ham frem til et godt resultat.
– Jeg skal teste mig selv på tredje etape, selvom jeg udmærket ved, at der er ryttere i løbet, der er i bedre form end jeg er. Glem ikke, at Murcia Rundt var 15 dage siden, og løbet varede kun tre etaper, hvoraf den ene var en enkeltstart, mens de andre ryttere har kørt etapeløb over otte dage, som giver et helt andet konkurrenceniveau. Men jeg er her for at teste mig selv.
Efter det spanske løb fortsætter Contador sin sæson med Fleche Wallone og Tour of Castilla y Leon, som han vil bruge som forberedelse frem mod Giroen, hvor han kører efter den samlede sejr.