12.04.2014
Frederik Muff Hansen

Vinther: Det er virkeligt fedt

Troels Vinther er ny mand i førertrøjen i Circuit des Ardennes, efter den 27-årige dansker i dag vandt en flot UCI-sejr. Vinther angreb med Lukasz Wisniowski med omkring seks kilometer tilbage, og på stregen udplacerede Vinther polakken sikkert. Ovenpå sejren er Vinther også ganske tilfreds: 

– Det er virkelig fedt! Det er en kanon følelse, når ens hårde arbejde giver pote. Man får ikke altid chancen, men når man gør, så handler det om at gribe den, og det gjorde jeg i dag. Jeg har gerne ville være i god form i foråret, men det er lettere sagt end gjort, så det er rigtig dejligt, at det er lykkes, forklarer Vinther, der dermed cementerer Cults imponerende sæsonstart. 

Holdet har nu kørt fem UCI-sejre hjem – én af Michael Carbel, tre af Magnus Cort, og nu altså også én af Troels Vinther. Sejren i dag betød samtidigt, at Vinther er ny mand i løbets gule førertrøje: 

– Vi vil selvfølgelig kæmpe for at holde trøjen i morgen og give alt hvad vi har, men først og fremmest vil jeg bare glæde mig over etapesejren. Det er en hård dag der venter, og det bliver utrolig svært at kontrollere feltet, dels grundet terrænet, dels fordi det er seksmandshold, uddyber Vinther. 

Havde gode ben fra starten:
Troels Vinthers sejr i dag var imidlertid ikke en tilfældghed. Danskeren havde fra starten rigtigt gode ben, og da Martin Mortensen og Lasse Bøchman sad repræsenteret i den gruppe som Vinther angreb fra, vidste han, at hans holdkammerater var klar til at tage over, hvis benene skulle svigte: 

– Jeg vidste, at jeg var godt kørende og var derfor klar over, at jeg havde en chance i dag, hvis jeg kunne komme med op over den sidste stigning. Det kom jeg, og hvor jeg i går valgte at satse på spurten, ville jeg i dag forsøge mig udefra. Vi havde også Martin i baghånden, hvis jeg blev hentet, fortæller Vinther, og uddyber: 

– Jeg kiggede mig bagude et par gange, men kunne ikke se feltet sidste gang jeg gjorde det, og da polakken valgte at tage fronten, havde jeg på fornemmelsen, at den var hjemme. Jeg kunne sikkert spurte forbi ham og snuppe sejren. Det hele gik op i en højere enhed i dag, afslutter den glade dansker. 

Vinther fører som sagt etapeløbet. Han er i samme tid som dagens andenplads, Lukasz Wisniowski, mens 53 ryttere er 25 sekunder efter.