21.03.2011
Test Test

VM enkeltstart uden Fabian Cancellara?

– Jeg er lige fyldt 30. Jeg har 5 år til at vinde guld i. Jeg vil vinde, for jeg kan ikke udholde tanken om at slutte min karriere uden at have kørt i regnbuer, siger Fabian Cancellara til Het Nieuwsblad.
Med guld mener han så VM linjeløbet, for det er en af de titler, som han ’mangler’ på sin pokalhylde. Der er både for og imod.
Imod er, at endnu et VM i enkeltstart måske er det, der skal til for at køre mere frit i linjeløbet, og han er under knapt så meget pres. For er ifølge ham selv, at lader han være med at køre enkeltstart, har han nemlig mere at køre med i linjeløbet. Dertil kommer eventuelle sponsorhensyn, hvis sammenhænge aldrig ser pressens lys. 
Det er så ingen hemmelighed, at han kan vinde rigtigt store endagsløb med tidligere sejre i Milano-San Remo, Flandren Rundt og Paris-Roubaix. Han begrunder sin andenplads i seneste Milano-San Remo med, at han var tæt markeret.
– Jeg var der for at vinde. Holdet kørte godt, og jeg prøvede at slutte det af, men jeg lykkedes ikke. Jeg prøvede endda at rykke alene, men alle var på mit hjul. Til slut kørte jeg mit livs bedste spurt, men Goss kunne ikke slås, siger Fabian Cancellara.
Det bør så ikke undre schweizeren, at han er markeret, for rivalerne har ikke glemt, hvordan han tidligere har vundet Milano-San Remo – netop ved at rykke alene på de sidste kilometre.
Tillige burde Team HTC-Highroads Matt Goss’ evner i en spurt ikke overraske ham, og Omega Pharma-Lottos Philippe Gilbert kan helt sikkert skrive en tykkere bog om at være markeret af eksempelvis Katushas Filippo Pozzato.