07.02.2014
Christoffer Lehmann

Webike DMK: Win-win for Sebastian og teamet

Som Cykelmagsinet tidligere på dagen skrev, har danske Sebastian Fini indgået en sponsoraftale med cykelgiganten Specialized. En aftale Fini er glad for. Også hos hans nuværende danske hold og hos Danmarks Cykle Union (DCU) er der stor tilfredshed med aftalen. 
[CITAT]
– Sådan en aftale betyder at vi kan ligge endnu et lag af udviklingen oven på det talentarbejde, som både vi (Dansk Mountainbike Klub og Team Webike DMK, red.) og DCU arbejder med, siger elitechef i DMK og DCU-bestyrelsesmedlem Klaus Bach, til Cykelmagasinet og uddyber 

– Specialized Racing Team er et fuldtidsprofessionelt hold med nogle af verdens bedste ryttere. Sebastian (Fini, red.) fortsætter på Team Webike DMK, men kan bruge Specialized Racing Team under løb og på træningslejre. 

For tidligt at stå alene 
I aftalen ligger for alle parter særligt vigtigt, at ingen endnu har vurderet førsteårs senior- og U23-rytteren klar til endnu at stå på egne udenlandske professionelle ben. Hvorfor forklarer Klaus Bach 

– Det (aftalen, red.) vil i første omgang give Sebastian en god fornemmelse af hvad det vil sige at blive professionel, men han kan stadig have de hjemlige faste rammer med træning og kammerater. Både vi og Specialized er enige om, at det endnu er for tidligt at skulle stå helt alene på et udenlandsk hold.

– Med aftalen følger også, at Sebastian vil tilegne sig vigtig viden til hvordan vi kan optimere det arbejde vi allerede laver. Alt i alt er det en win-win for både teamet og Sebastian. 

 Team Webike DMK består i 2014 af World Cup-vinder Sebastian Fini, europamester Simon Andreassen, den danske juniormester Louis Bendixen, toer ved samme DM, Niels Rasmussen, Anders Bregnhøj, Kasper Overgaard og Martin Larsen.