01.04.2019
Nikolaj Hebsgaard

Zwift og UCI vil afholde VM i e-sport cyklecross

Zwift og UCI kommer i dag med en overraskende chok melding. Den internationale cykle union og online træningsplatformen vil afholde verdensmesterskaber i e-sport cyklecross ved VM i Dubendorf, Schweiz næste år.

 Ideen til at afholde VM i e-sport cyklecross opstod på UCI's crosscenter i Belgien, hvor det var svært at få de unge talenter ud og træne i dårligt vejr.

– Ideen opstod da vejret begyndte at blive dårligt. Vi kunne simpelthen ikke få de unge ryttere ud og træne. Så vi kontaktede Zwift allerede i efteråret, men vores første pitch blev umiddelbart afvist. Zwift vendte dog selv tilbage, efter den massive kapital indsprøjtningen de fik i december og nu er vi klar til at rulle et cyklecross onlineunivers ud, forklarer Ran Slirpa i en fælles pressemeddelse fra UCI og Zwift.

Med indendørs cyklecross håber man i UCI på, at man har skabt et vækstlag for kommende crossstjerner.

– Vi håber at det, at vi trækker cyklecross indenfor i tørvejr og varme, vil appellere til endnu flere. Der er ikke noget værre end at stå og vaske mudder af sin cykel med frosne fingre, og med VM i e-sport cyklecross gør vi sporten super attraktiv for rigtig mange. Ung som gammel kan man sidde hjemme i stuen og være med, uddyber Ran Slirpa.

For Zwifts vedkommende er der tale om et show of force. Siden kapital indsprøjtningen på 780 millioner krover, har de arbejdet på at kombinere deres cykle- og løbealgortime med nyudviklet hardware

– Cyklecross løbene vil blive kørt på de kendte baner i Zwift, men med forhindringer som man skal hoppe over, med sin cykel på skulderen. Samtidig bliver det heller ikke muligt at køre opad stigningsprocenter på over 12% med sin crosscykel, så her skal man også løbe. Vi glæder os helt vildt til at se cyklecrossløb op ad Alpe d'Zwift, fortæller Slirpa.

Det er indtil videre Zwifts egen hardware, der skal danne grundlag for de online crossløb. En nyudviklet trykmåler til skulderen, kombineret med Zwifts run pod, registrerer når du som spiller tager din cykel af smarttraineren, smider den på skulderen og hopper op på løbebåndet, eller omvendt. Noget som unægteligt kommer til at kræve tilvending i starten.

– Det skal man lige vende sig til, og formentlig også træne lidt. Foruden trykmåleren til skulderen, arbejder Zwift også på at udvikle et løbebånd med forhindringer, der popper op samtidig med dem i simuleringen. Det her samarbejde kommer til at revolutionere cyklecross, udtaler Ran Slirpa sig afslutningsvis.

Cykelcross opdateringen ventes klar medio april og vil desuden åbne op for Canyons Inflite crosscykel, der bliver tilgængelig i Drop Shop.

Her på Cykelmagasinet glæder vi os til at teste den nye feature.