Rapha Cargo Bib Shorts
18.03.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jens Brahe Pedersen

Test: Rapha Cargo Bib Shorts

Engelske Rapha er kendt for deres eksklusive design, høje kvalitet og dertil hørende priser – men de kan mere end det. Rapha Carbo Bib Shorts er nemlig i en klasse for sig.

Rapha behøver næppe en introduktion. Firmaet har været i gamet længe men er de senere år blevet for cykelryttere, hvad Levis og Diesel var for teenagere i 90’erne: Noget nær et musthave for at opnå social accept. Der kan være stærke følelser forbundet med valg af cykeltøj, og det kan diskuteres, hvor prisen for funktionalitet og mode begynder og ender. Det kommer denne test ikke til at handle om, for Rapha viser med deres Cargo Bib Short, at de kan levere både kvalitet og design til en konkurrencedygtig pris. 

Design

Du er ikke i tvivl, om hvor disse shorts er fra, når du ser dem, men det er gjort på en enkel og diskret måde uden pink striber. Under netlommerne sidder på hver side et silikonelogo, der er synligt på afstand og tilmed giver friktion, så du ikke taber ting. Den sorte farve er helt gennemgående i både stof og pude. Selve puden er enkel med en aflastende rille og fine, tætte syninger. Den nederste del af benene har en velsiddende silikonemanchet, der sikrer, at shortsne sidder til. Selerne er behagelige og af en passende bredde, der ikke generer. Livet på shortsne har en passende højde, til når naturen kalder, men man kommer heller ikke ufrivilligt til at vise navle. 

Der er på hver side af benene to store, rummelige lommer, hvor man kan opbevare gels, barer eller et par løse ærmer etc. Dertil kommer på ryggen et par mindre lommer, der kan bruges til ting, man ikke vil tabe, f.eks. nøgler, betalingskort eller lignende. 

I sadlen 

Rapha Cargo Bib Shorts er superbehagelige og funktionelle. Puden især er meget comfy og nu med knap 700km på bagen har dette ikke ændret sig. 

Shortsne er tilpas lange i benene til at give rummelige lommer men bevirker også at de, takket være de brede siikonemanchetter for enden, sidder godt til. Store, simple lommer er rare i løbssituationer hvor man ikke skal fumle for meget og samtidig giver det større frihed med hvad man vil putte i dem. Lommerne på ryggen er vanskeligt tilgængelige mens man kører så der skal man ikke placere ting man får brug for under et løb. Ikke desto mindre er det et brugbart feature til ting man ikke vil tabe og som ikke skal “slaske” i en ryglomme. Vi har ovenfor nævnt fordelene ved en tilpas taljehøjde. 

Selerne er tilpas brede og føles robuste. Raphas velkendte design der fordeler trykket bredt over skulder og ryg føles ogå rart.  

“Shortsne er tilpas lange i benene til at give rummelige lommer men bevirker også at de, takket være de brede siikonemanchetter for enden, sidder godt til.”
Sort, funktionelt og ingen dikkedarer til en fornuftig pris. 

Facit 

Rapha Cargo Bibshorts er bare et rigtig godt sæt gravelshorts: Pasformen og puden er bare i orden og leverer den komfort, der behøves. Designet er diskret og “no-nonsense” med funktionelle lommer, og de er fede at se på. Til prisen er shortsne et godt køb: God komfort og funktionalitet i et lækkert design til 1.000 kroner må siges at være rimeligt på tidens marked. Sådan, Rapha! 

Specifikationer

Pris: 1.000Kr.

Info: www.rapha.cc

Vurdering: 5*****

Læs mange flere test i vores store testsektion