16.03.2011
Mikael Munkebo Schrage

2012 nyt fra Sram

De nye modeller byder på mange små og store opdateringer i forhold til de gamle modeller. Elixir 9 bliver med 358 gram ikke den letteste bremse i Elixir familien, da Elixir 7 bremsen lander på 350 gram. Men den lille forskel giver lidt ekstra features. Særligt de eksterne justeringsmuligheder har været i fokus, så det ikke længere kræver værktøj. Tilpasningen af bremser skulle ifølge Sram nu kunne klares på under et minut, når du første gang skal tilpasse dem til din kørestil.
Begge modeller har fået ny kaliber og et nyt system til udluftning, som skulle gøre det nemmere at få en perfekt bleedet bremse.  Sram har også opdateret sit ”Taperbore” system med anti-luft løsninger, så bremserne ikke bliver svampet af luft i systemet.
Bremserne leveres også med de nye Hs1 skiver, som fås i størrelserne 140, 160, 180 og 200 mm. Begge bremser er selvfølgeligt kompatible med Sram matchmaker-klampe, så dit cockpit kan være fint og ryddeligt.
Sram har også haft alle de forskellige Postmount og International standard adapterer under ingeniørernes kritiske briller og sparet gram og raffineret designet.
Bremserne kan købes i butikkerne fra april 2011.