01.03.2011
Test Test

3 store etapeløb til Mark Cavendish

På en pressekonference for Giroen 2011 i London sagde Mark Cavendish, at han i år kører alle de 3 store etapeløb, så det tyder på, at han vil forbedre sidste års knapt så gode sejrsstatistik. De fleste ryttere ville så nok være tilfredse med hans 2010. Men når man hedder Mark Cavendish, budgetteres der med cirka 25 sejre årligt. Specielt Giroen roste han måske ikke helt tilfældigt.
– Jeg elsker landet, Giroen og passionen for cykling. Jeg har haft store succeser i Giroen og andre løb som Milano-San Remo i 2009. Det er nogle af mine bedste minder, så det bliver lækkert at komme tilbage og køre løbet. Det er en smuk Giro i år, og den starter med en holdtidskørsel. Den vandt vi i 2009, og jeg fik den pink førertrøje, og vi vandt 3 andre etaper, siger Mark Cavendish.
Hvordan han har det med at den frygtede Etna-etape er der så ingen meldinger om, men antallet af potentielle sprinteretaper, har han styr på.
– Der er mindre end 7 til mig. Der er i hvert fald 4 massespurter og andre 1-2 kunne blive afgjort i massespurt. Men vi skal ikke kun vinde sprint. Vi har et stærkt hold, så vi går også efter holdtidskørslen, siger Mark Cavendish.
Dog har Mark Cavendish noget at se med Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo, inden han kan drømme om italiensk mad og få mareridt om Etna etapen, for det er ikke nogen sprinterlækkerbisken.
Hvor mærkværdigt det end lyder, så får Mark Cavendish noget tilfælles med Carlos Sastre, hvis han kører alle 3 store etapeløb, for det har spanieren gjort 2 gange i sin karriere.