09.03.2011
Test Test

Franco Pellizotti færdig med cykelsporten

For Franco Pellizotti har meldt ud, at han er færdig med cykelsporten.
– Jeg forlader hele molevitten, for jeg vil ikke længere vide af cykelsporten. Ikke på grund af alder eller tiden, selvom det er 2 år (hans karantæne, red.9, men fordi jeg er kørt træt, siger Franco Pellizotti til Ciclismo a Fondo.
For cykelsporten er nemlig elendigt ledet af UCI, som var det et udemokratisk regime.
– Cykelsporten har dårlig ledelse, som fortsætter med at gøre, hvad der passer dem ved at indføre regler, som de vil have dem. Jeg er skuffet over cykelsporten og retfærdigheden. Jeg kan ikke acceptere dommen, men hvad kan jeg gøre? Det her er cykling … lederne gør, hvad de vil og bliver ved, fordi de kan tillade sig det. De er så magtfulde, meget stærke og ingen siger dem imod. Jeg kan intet gøre, siger Franco Pellizotti.
Han står så ikke alene med den kritik, idet formanden for de professionelle rytteres fagforening (CPA, red.), Gianni Bugno, heller ikke er overbevist om hensigterne fra cykelsportens ledere.
– ’Pelli’ betaler for den krig, som han kæmpet og vundet mod UCI og blodpasset. Holdene tør ikke skrive kontrakt med ham, fordi de er bange for at blive sanktionerede, har den gamle verdensmester Gianni Bugno tidligere sagt til Gazzetta dello Sport.
Udtalelserne skal naturligvis ses i det lys, at Franco Pellizottis verden er brudt sammen, når manden ikke kan få lov til at køre løb, hvilket er enhvers cykelrytters mareridt. Det er oven i købet en livsdrøm og omverdenens respekt, han har mistet udover at være hans arbejde.
På den anden side er der måske ingen cykelsport på den lange bane, hvis ikke UCI konkret tilstræber at rette op cykelsportens blakkede dopingimage.