11.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Pedersen og Langvad vandt i Vejle

I Vejle blev forårsklassikeren MCV XCO kørt. Jonas Pedersen, Kenneth Hansen og Anders Kunze samt andre ryttere fra klubben havde taget turen til Vejle for at ankomme til løbspladsen i strålende solskin, 18 graders varme og kunne rulle ud på en tør og benhård rute og møde de mange oplagte og skarpe konkurrenter. Efter prøveomgangen og opvarmningen kunne det konstateres, at de gode ben var medbragt.
Jonas’ ben var endda så gode, at han efter startloopet på ca. 1,5km. valgte at angribe og rykkede fra hele feltet. Da rytterne skulle ud på 7 omgange på den benhårde rute med mange stejle opkørsler, virkede det meget optimistisk at rykke så tidligt i løbet, men Jonas var skarp og fokuseret og viste i den grad resten af den danske elite, hvordan man kører et MTB-løb. På trods af forfølgergrupper bagfra øgede Jonas sit forspring igennem hele løbet og passerede målstregen med over 3 minutter ned til Benjamin Justesen, som blev nummer 2.
I dameklassen tog Annika Langvad (Team Easton Rockets) sejren foran Kristine Nørgaard (HMTBK) og Mette Marie Kronborg (Apfoss Racing).