16.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Spændende Post Cup-start i vente søndag

Post Cuppen på landevej er Danmarks Cykle Unions gennemgående cup-serie, der består af fem store landevejsløb, hvor der foruden dagens sejr også køres om point til det samlede Post Cup-klassement.
De to første udgaver af årets Post Cup har desuden fået det ekstra krydderi, at de indgår som en del af de løb, der er fokus på i forbindelse med udtagelsen af det sidste hold til årets Post Danmark Rundt. Team Energi Fyn og Christina Watches-Onfone kører om den sidste plads til Danmarks største cykelløb, der i øvrigt afvikles den 3. til 7. august.
Søndagens første Post Cup afdeling skal køres over 187 km med start og mål midt i Køge by på Køge Torv. Efter starten, kl. 10:00 på Torvet skal rytterne over Fakse, Præstø, Rønnede og blandt andet køres fire omgange på en rundstrækning ved Villa Gallina. Post Cup afdelingen afsluttes med tre omgange på en rundstrækning i centrum af Køge, og mon ikke det vil lykkes at tiltrække en del tilskuere til den midtsjællandske by. Forventet mål omkring kl. 14:30.
Blandt favoritterne til sejren i Køge skal nævnes de formstærke Glud & Marstrand-LRØ-ryttere Troels Vinter og Thomas Vedel Kvist, der begge har sejret i UCI-løb i Frankrig i foråret samt den hurtige og meget formstærke Kasper Jebjerg. Team Concordia Forsikring Himmerland møder blandt andet med Sebastian Lander og Rasmus Guldhammer, der begge har imponeret i en række udenlandske løb i foråret samt de rutinerede Jens-Erik Madsen og Nikola Aistrup og en række profiler fra det danske banelandshold.
Christina Watches – Onfone har blandt andet Michael Rasmussen, Michael Reihs og den italienske sprinter Angelo Furlan, der i søndag sejrede i Aalborg, med til Køge. Team EnergiFyns bedste bud på topplaceringer er Rasmus Sterobo, der sejrede lørdag i Kalundborg samt de hurtige Nicolai Olesen og Morten Øllegaard.
Mere end 130 ryttere deltager i Post Cup-løbet, og der er blandt andet markant norsk deltagelse. Desuden er Martin  Mortensen fra det nye storhold i Luxembourg, Leopard-Trek, til start.
Danmarks Cykle Unions Junior Bikebuster Cup indledes søndag med en afdeling over 137 km ved Køge. Her er start kl. 9:30.