26.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Christina Siggard tæt på stor hollandsk sejr

I påsken repræsenterede Fie Degn Larsen, Nina S Nilsen, Kamilla Vallin, Christina Siggaard, Julie Lykke og Mette Meyer det danske damejuniorlandshold i etapeløbet Omloop Van Borsele i det sydlige Holland.
Løbet, der startede med et kriterium på 50 kilometer, startede godt for de danske piger, der gennem hele løbet sad fremme og var stærkt medvirkende til at tempoet var højt, så udbrudsforsøg blev undgået. Der var i løbet indlagt pointspurter, hvor det var oplagt at der skulle køres for Nina S Nielsen, og her viste de danske piger stor styrke og var med fremme i samtlige spurter. I den afgørende spurt til målstregen sad samtlige danske piger i front og fik kørt Nina S Nielsen ind til en afsluttende tredjeplads.
På lørdagens anden etape, som var et linjeløb over 48 kilometer, var taktikken den samme at sidde med fremme blandt de forreste 20 – 25, og sikre, at der ikke kom et udbrud af sted uden dansk deltagelse, og de danske piger var utrolig aktive, og forsøgte selv flere gange at komme af sted, men atter var der meget højt tempo på i feltet, så det var næsten en umulig opgave. På sidste omgang var der igen lagt op til en massespurt, og atter var de danske piger med fremme i den hårde kamp om placeringerne.
Tredje etape var enkeltstarten, og her var der på forhånd utrolig stor spænding omkring tiderne, da de tidligere år havde vist, at enkeltstarten kunne afgøre etapeløbet, og som forventet blev der rokeret en del i det samlede klassement efterhånden som rytterne kom i mål. Christina Siggaard kom i mål på en samlet andenplads, efter engelske Hannah Barnes, og det betød at den engelske rytter overtog førstepladsen i det samlede med Christina Siggaard på andenpladsen, 6 sekunder efter, og dermed var der lagt op til en meget spændende fjerde og sidste etape.
Fjerde etape – eller kongeetapen som hollænderne kaldte den – blev kørt over 72 kilometer, og de danske piger ville her forsøge at sikre Christina Siggaard de 6 sekunder, der manglede op til førstepladsen. Der blev kørt meget aggressivt fra holdets side, og hele det danske hold var fremme og der blev utrolig mange udbrudsforsøg, hvilket betød at de 100 piger i feltet konstant sad på en lang række, og efter de første 50 kilometer var feltet næsten reduceret med 30-35 ryttere der ikke kunne holde fast i det hårde tempo. Det lykkedes ikke at få Christina Siggaard ind på en podieplads på sidste etape, men hun sluttede i samme tid som feltet, og fasthold dermed sin samlede andenplads i Klassementet.
Udover den flotte andenplads i det samlede vandt Christina Siggaard ungdomskonkurrencen.
Kamilla Vallin lå også godt til i klassementet, men fik knæproblemer på sidste etape, og DCUs leder på turen, Willy Frederiksen, valgte at trække hende ud af løbet inden det gik helt galt.
Samlet Resultat
1 Hannah Barnes (Nat Team Great Britain) 4:21:33
2 Christina Siggard (National Team Denmark) 0:06
3 Lisa Fischer (National Team Germany) 0:09

10 Nina  S. Nielsen (National Team Denmark) 0:35
18 Fie Degn Larsen (National Team Denmark) 0:52
41 Julie Lykke (National Team Denmark) 1:48
52 Meyer, Mette Meyer (National Team Denmark) 2:25