03.03.2011
Test Test

Alberto Contador ruster juridisk op

– Jean-Louis Dupont kommer med sin omfattende erfaring på sagen og arbejder allerede på at forberede forsvaret af hensyn til at forebygge fremtidig udvikling, skrives der i en pressemeddelelse fra Alberto Contadors juridiske hold.
Den sidste halvkryptiske formulering om ‘fremtidig udvikling’ er en klar indikation på, at Alberto Contador er forberedt på, at UCI appellerer den spanske frifindelse til CAS.
Alberto Contador havde en forvejen en spansk advokat, talsmand og den schweiziske advokat, Rocco Tamimelli. Sidstnævnte er også Franco Pellizottis advokat, og grundet sin base i Schweiz god at have i trikotlommen, hvis man eksempelvis skal møde i CAS, der er placeret der.
Det er belgieren Jean-Louis Dupont, som er mest berømt for at have ført Bosman-sagen indenfor fodbold. Den endte med en principiel EU dom, der betød, at fodboldspillere ikke længere skulle betale sig ud af deres kontrakter til deres klubber, når kontrakten var udløbet.
Selvsamme Jean-Louis Dupont hjalp også Tom Boonen med at kunne starte i Touren 2009, idet ASO ikke ønskede at give belgieren et startnummer ovenpå en kokainsag.
Såfremt Rocco Taminelli stadig er på det juridiske hold – han udtalte sig sidst i november måned 2010 om Alberto Contador – kan rollefordelingen være, at schweizeren tager sig af det juridisk processuelle, mens belgieren er ansvarlig for selve forsvaret. Såfremt UCI appellerer vel at mærke.
Men Lance Armstrong overgår dog stadig Alberto Contador med hensyn til talsmand, idet Lance Armstrong har en Bill Clintons tidligere pressechef fra, da han var USA’s præsident.