27.02.2011
Test Test

Alexandre Vinokourov imod doping

– Der er ingen ord for det. Det er en katastrofe for cykelsporten. Han kom tilbage efter 2 års karantæne og begyndte at genopbygge sit image i Italien, og så går han stadig sådan noget. Jeg forstår det ikke. Der er ingen dækkende kommentarer. Det er bare dumt, siger Alexandre Vinokourov til L’Equipe.
Om det så den efterfølgende hospitalsindlæggelse med midlertidigt beskadigede nyrer og efterfølgende infektion i hjerte og lunger, uddyber kasakken ikke. For han kom selv tilbage fra en 2-årig karantæne, og har nu et godt image ifølge ham selv.
– Jeg skal stoppe på et tidspunkt. Jeg synes, at jeg har haft en god karriere. Jeg genopbyggede mit image, og det var, hvad jeg savnede. Jeg er tilbage og har bevist, at jeg stadig kan vinde. Jeg overvejede at stoppe sidste år, men jeg arbejdede så hårdt for at komme tilbage, at jeg sagde til mig selv, at ét år til var prikken over i’et, siger Alexandre Vinokourov.
Han fik selv karantænen netop på grund af bloddoping og erkendte aldrig offentligt, at han havde været dopet. Tværtimod var der processuelle skærmydsler mellem Kasakhstans cykelforbund og UCI om længden på hans karantæne. Men nu er Alexandre Vinokourov altså konverteret til at være imod doping.