03.04.2011
Test Test

Andrei Tchmil træt af Filippo Pozzato

Team manager Andrei Tchmil var i sin tid en af de hårdeste nysere blandt klassikerrytterne. Specielt efter Milano-San Remo, hvor Filippo Pozzato ikke ville lade Philippe Gilbert rykke, blev Andrei Tchmil gal i skralden. Selvom der var rigeligt med ryttere, der havde samme interesse.
Hans egen chance var at rykke kontra, hvis de havde hentet Philippe Gilbert i stedet. I selvsamme gruppe sad Team HTC-Highroads Matt Goss, der havde den største interesse i at komme samlet til mål, og i praksis agerede Filippo Pozzato hjælperytter for ham.
– Jeg har forsvaret ham mange gange, men ikke her (Milano-San Remo, red.): det var ikke hans opgave at hente Gilbert, men sprinternes eller Cancellaras … at køre bagved andre og blive på deres hjul giver ingen mening, sagde Katusha team manager Andrei Tchmil til 7sur7.be.
En belgisk journalist så det fra den humoristiske side, og tilbød alle Filippo Pozzato fans, at han ville give dem en øl underforstået, at dem har ’Pippo’ ikke særlig mange af.
– En belgisk journalist skrev, at belgierne hader mig, fordi jeg jagtede Gilbert til San Remo, og han vil købe en øl til alle, der støttede mig. Så på søndag måske skulle jeg gå på indskrivningspodiet med en kasse øl til alle, der støtter mig – nemlig mine venner, siger Filippo Pozzato til Gazzetta dello Sport.
Italieneren er dog ikke mere realistisk end, at han ikke anser sig selv for at være favorit.
– Alle tænker på Boonen mod Cancellara, men de rigtige favoritter er Cancellara og Gilbert. Jeg så Tom til Gent-Wevelgem og de 2 gange på Kemmel (Kemmelberg, red.) var han ikke så skrap som før, selvom han fortjener respekt. Mig? Jeg vil rykke fri på Muur’en og ankomme alene, hvis jeg skal drømme, siger Filippo Pozzato.
Men han drømmer ikke, og erkender hans form har set bedre dage. Og måske bærer motivationen præg af, at han og Katusha holdets ledelse ikke længere er på bølgelængde, idet der ifølge L’Equipe allerede er rygter om Filippo Pozzato og et skifte til Lampre-ISD næste år.
Minimum 2 øl skal enten Filippo Pozzato eller den belgiske journalist af med, da 2 tilskuere blev fotograferet samtidig med, at de ville have italienerens autograf til 3 dage ved Panne.