02.03.2011
Test Test

Andy Schleck kritiserer Alberto Contador

– Hvis Alberto kører Giroen for at vinde den, er det ikke den ideelle forberedelse til Touren. Før i tiden kunne man vinde begge løb, men nu om dage? Det er spørgsmålet, siger Andy Schleck til L’Equipe.
Årsagen til, at man skal tilbage til 1998 for at finde den samme vinder af begge store etapeløb i samme sæson, det vil sige Marco Pantani, er såre simpel. Perioden mellem Giro og Tour er for kort til at restituere i, og for lang til at toppe formmæssigt. Andy Schleck satser udelukkende på Touren.
– Det vil igen blive afgjort i den tredje uge, hvor der er 2 etaper, som gør en forskel. Hvilke? For mig er Alpe d’Huez for kort til en stor forskel. Jeg tror mere på den etape, der til dels køres i Italien med Agnello, Izoard og Galibier, siger Andy Schleck.
Men til forskel fra Andy Schleck har Alberto Contador et udestående med sin dopingsag. Såfremt den appelleres til CAS, og han får en karantæne, bliver Giroen hans eneste store etapeløb i 2011. For man kan overveje, om spanieren havde valgt så hårdt et løbsprogram som Giro og Tour doublen uden en verserende dopingsag.