08.03.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Anmeldelse Basso Palta

Italienske Basso præsenterede i oktober 2. udgave af gravelcyklen Palta. Vi har haft en topudstyret udgave til test hen over vinteren, og begejstringen for den fartoptimerede grusvejsracer er stor.

Det første syn af den nye Basso Palta gravelcykel bringer straks nostalgiske minder tilbage til slut-90’erne, hvor jeg var den lykkelige ejer af en Klein Quantum Pro. Det amerikanske kultmærke var landevejenes flagskib dengang Bill Clinton havde cigarlege (men ikke sex) med ”that woman Lewinsky” og simpelthen ”verdens flotteste cykel” i min lille verden. Den stod altid der med sin grønne lakering, hvor farven changerede i nuancer mellem grønt og lilla alt efter, hvordan lyset ramte cyklen. Paltas Poseidon-grønne lakering har den samme effekt og står og blinker indbydende til mig fra alle tænkelige vinkler.

Det minder mig om, hvorfor udseendet og førstegangsindtrykket betyder noget – også for cykler: Man kan bare ikke elske en cykel, hvis den ikke besidder en vis ”fuckability”. Fausto Pinarello sagde engang noget lign

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in