22.12.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Henrik Borup Jørgensen

Anmeldelse: Fi’zi:k Powerstrap X4

Fi’zi:k Powerstrap X4 er en alsidig gravelsko designet til grusstier og optimeret med praktiske løsninger for at løfte off-road-oplevelsen.

De to Powerstraps, som spændes i et zig-zag mønster hen over overdelen, er brede og giver skoen et maskulint og meget markant udtryk.

De to Powerstraps, som spændes i et zig-zag mønster hen over overdelen, er brede og giver skoen et maskulint og meget markant udtryk. Fi’zi:k påstår at Powerstraps er med til at fordele trykket på foden bedre, når skoen spændes. I praksis er oplevelsen dog mere i stil med traditionelle velcro remme.

Fi’zi:k anvender syntetisk læder som ydermateriale på overdelen, som giver indtryk af høj kvalitet. Der er masser af udluftningskanaler, og som en ekstra detalje er de udført, så de ligner små strejf af regn.

Området omkring tæerne er forstærket med en bred gummi- kant for at skærme læderet for skræmmer, hvilket er med til at understrege, at skoene er skabt til hårdt arbejde.

Ydersålen er lavet af nylon, hvilket betyder, at der ikke er tale om en stiv sko, men en sko som tilbyder højere komfort, når terrænet skal forceres på to ben. Ydersålen er beklædt med to brede gummisektioner, som i bredden henter inspiration fra mountainbike, men uden den samme dybde.

De to Powerstraps, som spændes i et zig-zag mønster hen over overdelen, er brede og giver skoen et maskulint og meget markant udtryk.

Det betyder, at skoene er mere anvendelige på et fast underlag, end når underlagt byder på til mudder og løse sten.

 

På grus

På grusvejene virker Fi’zi:k Terra Powerstrap X4 mindre stive end traditionelle landevejssko og mere i retning af mountainbike. Testen forgik i tørvejr, og med en temperatur omkring de 22 grader var ventilationen perfekt.

Der, hvor skoen for alvor har sin force, er, når der drejes væk fra grusvejene og ind på større skovstier, hvor der kan være behov for at klikke ud og sætte en fod på jorden.

Her er fodfæstet sikkert, og Powerstraps virker som en optimal løsning, der netop giver foden den fleksibilitet, som kræves, for at det føles behageligt at gå et stykke.

Facit

Med Terra Powerstrap X4 har Fi’zi:k udviklet en decideret gravelsko, som mange motionister vil finde attraktive. Powerstrap-spændesystemet giver fleksibilitet og mulighed for at hoppe af cyklen og gå et stykke, uden at der er behov for at løsne et spænde.

Fi’zi:k har fundet en god balance i spændingsfeltet mellem landevej og mountainbike, og der er ingen tvivl om, at Powerstrap er en nyudvikling, som Fi’zi:k vil kunne anvende som standard på kommende modeller.

Herudover er de to brede Powerstraps med til at give skoen et individuelt udtryk, der fremhæver skoen i forhold til konkurrenterne.