11.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Apfossligaen klar på nyt niveau

Med to nye hovedsponsorer i Apfoss og SRAM, er mulighederne dermed blevet skabt for både en sportslig og en organisatorisk opjustering med henblik på sæsonen 2011.
Væsentligst er Apfossliga – Powered by SRAM, blevet øget i UCI kategorisering, således at der nu afholdes 1 løb i UCI kategori C1, 2 løb i UCI kategori C2 og 2 løb i UCI kategori C3. Desuden har de sponsorer tillige indgået i et samarbejde omkring DM i XCO som i år afholdes i Silkeborg. Dansk MTB står dermed med den stærkeste løbsliga i dansk Mountainbikes historie.
Varde cykelklub er vært for afdelingen i UCI kategori C1. I et år hvor jagten på UCI point er lig muligheden for deltagelse i OL, er jagten på UCI point hård. Der forventes derfor et særdeles stærkt internationalt felt til start, i øvrigt i et løb som vil være blandt de højest UCI kategorisede MTBløb der er afholdt på dansk jord. Varde cykelklub bevidste med sidste års DM at de er i stand til at lave MTB løb på internationalt niveau, med flere tusinde tilskuere langs ruten.
Apfossliga – Powered by SRAM er tillige værter for de nordiske mesterskaber i MTB, dette sker ved afdeling i Aalborg. I 2010 deltog en lang række af de stærkeste nordiske ryttere, anført af Klaus Nielsen fra Giant og Emil Lindgren fra Rabobank, som vandt afdelingen i Rold Skov i 2010.
Ud over en øget UCI kategorisering har præmieringen også fået et løft i 2011. Således er der præmier for mere end 200.000 kr. 2011!
Præmierne udloddes dels som naturalier til enkeltafdelingerne, men også som kontante præmier i henhold til gældende UCI standard. Desuden er der naturligvis kontante præmier i det sammenlagt klassement, samt en hovedlodtrækningspræmie i forbindelse med den sidste afdeling i København.
Tilmelding foregår på Apfossliga.dk, hvor det er muligt at tilmelde sig Apfossliga – Powered by SRAM samlet eller som enkeltafdelinger.
Apfossliga – Powered by SRAM 2011
Sæsonen byder på 5 løb på det absolut højeste niveau dansk MTB kan tilbyde. 5 afdelinger som har til målsætning at være på det højeste niveau som arrangement, sportsligt, teknisk og deltagermæssigt.
Apfossliga – Powered by SRAM 2011
Århus 1/5 (UCI C3)
Varde 2/6 (UCI C1)
Kolding 4/6 (UCI C2)
Aalborg 28/8 (UCI C2 + Nordic Championships)
København 18/9 (UCI C3)

Silkeborg 16-17/7 DM i MTB