16.01.2011
Stig Cornelius

Australsk dominans i Cancer Council Classic

Ikke nok med, at vinderne hos kvinderne og herrerne var australiere, så kører de også for Team HTC-Highroad. Chloe Hosking er lige startet på sin anden sæson som professionel, men taler allerede om, at det kun var hendes sejr i år. Det tyder selvtillid som en rigtig atlet.

– Jeg er meget glad for min første sejr i år. Det gik ikke så godt i Bay Classics, så jeg ville gøre det godt her. Det giver mig den selvtillid, jeg har brug i den kommende måneds træning op mod Tour of Qatar, der er årets første vigtige løb, siger Chloe Hosking.

Hos herrerne vandt Matt Goss foran Mark Renshaw efter en klassisk Team HTC-Highroad opskrift; at hente et udbrud og fyre en sprinter af til sidst.

– Det er lækkert at starte sæsonen med sejr til holdet. Januar måned har været god for mig. Med de ryttere vi har her, for vi er stærke, skulle jeg kun tænke på at spurte. Bert Grabsch og Danny Pate arbejdede solidt for at hente udbruddet, og Mark Renshaw fik perfekt kørt mig og Mark Cavendish i position, siger Matt Goss.

Egentlig var det meningen, at Mark Cavendish skulle have kørt spurten, men han sad en smule forkert, da der opstod et lille hul i feltet efter et styrt. Taktisk intelligent kom han til ikke at lukke hullet, så hans holdkammerater foran kunne tage sig af spurten.