25.08.2021
Test Test

Backlands-gravelfestival udsat til 2022

Af Henrik Lomholt Rasmussen

En del fans af gravelcykling går formentlig og hænger med hovedet for tiden. Arrangørerne af Skandinaviens første gravelfestival, Backlands Gravel Festival Series, har nemlig udskudt begivenheden fra 10.-12. september i år til 10.-11. september 2022.

– Corona har gjort det vanskeligt at stable en ny festival på benene på flere afgørende punkter, og derfor har vi besluttet at flytte festivalen til næste år, siger Christian Orry.

Sammen med Dean Strange og Kaare Breinholt står han bag Backlands, som er omtalt i Cykel-Motion Danmark nr. 3. Christian Orry oplyser, at der var stor interesse for festivalen, der skulle have været afviklet i Geopark Odsherred, men at det var svært at tiltrække ryttere fra udlandet:

[REL1]

– Vi havde forventet mellem 500 og 1.000 deltagere, havde solgt alle ’Pioneer’- og ’Early Bird’-billetter og var godt i gang med salget af billetter til normalpris. Men vi manglede de udenlandske deltagere – dem vil vi også gerne have med. Dertil kommer, at nogle praktiske foranstaltninger blev besværliggjort af Covid-19.

To festivaler i 2022

Nu er ambitionen altså at lave den bedst mulige gravelfestival næste år – ikke bare i Geopark Odsherred i september, men også i Jylland i maj.

– Festivalen i Jylland kan vi ikke løfte sløret for, da vi ikke har forhandlet alt på plads, men vi regner med at have en aftale på plads inden for 1-2 måneder. Deltagerkapaciteten for de to festivaler bliver 1.000-1.500 i alt med mulighed for opskalering, siger Christian Orry.

[REL10]

Alle solgte billetter til den aflyste 2021-Backlands er blevet refunderet, og samtidig er billetter til festivalen næste år blevet udbudt. Efter ønske fra mange deltagere bliver 2022-festivalen en todages begivenhed med ankomst lørdag morgen og afslutning søndag. I år skulle Backlands have varet tre dage.

Læs mere her.