25.02.2011
Test Test

Baggrund for spansk frifindelse

Paragraf 296 i UCIs antidoping reglement var kardinalpunktet i forsvaret.
– Lovgivningen siger, at en rytter er ansvarlig for enhver substans, der er i kroppen. Men der er også en paragraf, der fritager ham for det ansvar, hvis han kan påvise, at han var i god tro. Det beviste vi, og det var kardinalpunktet for hans forsvar. Fra dag ét var forsvaret centreret omkring den paragraf, siger advokat Andy Ramos til The Independent.
Advokaten havde dog mere end det i attachetasken, idet han vendte EU statistikkerne for Clenbuterol tests af kvægopdræt samt informationer om slagteren fra Iruns leverandører. For ifølge EU er det tilstrækkeligt kun at teste 0,25 % af alt kvægopdræt, og derfor var argumentet, at 99,75 % af den ikke testede kvægopdræt nemt kunne indeholde Clenbuterol.
Den meget berømte bøfs proveniens spillede også en rolle, for forsvaret fandt ud af noget interessant.
– Ejeren af den leverandør, der mest sandsynligt havde leveret bøffen, viste sig at samarbejde med sin bror, der for nogle år siden var blevet dømt for at bruge Clenbuterol, siger Andy Ramos.
Dertil kan det så tilføjes, at sidste år gav Astanas kok udtryk for, at han under Touren havde købt kød på et fransk marked, inden han ændrede forklaring i overensstemmelse med Alberto Contador. Den går på, at hans spanske ven Jose Luis Lopez Cerron havde medbragt kødet til Frankrig fra Spanien.