03.11.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Roar Paaske

Bagom skuddet: En rigtig kriger

Velomores fotograf Roar Paaske ville portrættere en rigtig cykelrytter, som den kriger, han nu engang er. Men det går ikke altid som planlagt at få et opstillet billede til at se ægte ud.

Cykelrytterportrætter hører til blandt de kedeligste og mest intetsigende portrætter, man kan opstøve.

De er så opstillede, og rytterne ligner små artige drenge, der er blevet fotograferet på samme måde, som man fotograferer en dåse makrel. Jeg ville vise en rigtig cykelrytter som den kriger, de nu engang er – men hvordan får jeg en ægte situation ud af et planlagt og opstillet billede?

Torsdag den 17. juni er jeg til DM i enkeltstart i Give. Jeg har fået en idé til et billede, jeg vil lave af Kasper Asgreen. Jeg vil vise ham som en kriger og ikke en forfinet reklamesøjle på en hvid baggrund. Jeg vil lave et portræt, lige da han er kommet i mål efter enkeltstarten.

Man skulle kunne se sveden løbe ned ad ansigtet, se de blodskudte øjne og nærmest mærke støvet og snavset på hans kinder. Det skulle være ægte og ærligt.

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in