19.10.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Bianchi lancerer ny Oltre med spektakulært vindafbøjnings teknologi

Den nye opdaterede Oltre serie byder på en spektakulær Formel 1 inspireret teknologi og giver besparelser på 17 watt ved 50 km/t.

Bianchi lancerer ny aerodynamisk optimeret Oltre-serie, som fokuserer på at forbedre måden som luften slipper cyklen. Den nye Oltre kommer i tre forskellige udgaver: Oltre RC, Oltre Pro og Oltre.

Den nye Oltre serie kommer med Bianchi’s nye Air Deflector teknologi, som sender luften rundt om kronrøret, hvilket skaber en lavtryks zone bagtil og derved reducerer aerodynamisk træk i cyklen.

Air Deflector teknologien er udviklet med inspiration fra Formel 1 og består af to vertikale, udluftningslignende kanaler, placeret på begge sider af kronrøret. Det tillader rytterens ben, samt cyklens rør bag kronrøret, at slippe lettere gennem luften.

Ligesom frontvingen på en Formel 1-bil er det første der interagerer med luftmodstanden, spiller Air Deflectorerne på Bianchi Oltre en afgørende rolle for cyklens udseende forklarer Bianchi i en pressemedelelse.

Læs også: Velomore tester den nye Canyon Ultimate CF SL8 Aero

Den nye Oltre markerer samtidig et farvel til XR4, for i stedet at introducere det nye in-house Reparto Corse aero styr og frempind. Styret har en central luftkanal, som også skaber lavtryks luftgennemstrøms zoner omkring rytterens ben, mens frempinden på mange måder minder om Cervelos V-frempind, med en stejl stigning og to carbonbroer der forbinder til styret, og efterlader en luftkanal i frempinden.

Samtidig følger Bianchi tendensen med bredere dæk på landevejscykler og har skabt plads til 700x30c dæk på alle tre nye Oltre-modeller.

Læs også: Velomore tester overgangstrøje fra Universal Colours

Ifølge Bianchi giver den nye Oltre RC en besparelse på 17 watt ved 50 km/t, sammenlignet med forgængeren Oltre XR4, mens de forventer at man kan skære 45 sekunder af over 40 km, hvis man holder 250 watt konstant. Mens Oltre-modellen desværre må vinke farvel til både Air Deflector teknologi og Reparto Corse styret. Rammen vil dog have samme udformning som sine to søskende.

Alle modeller forventes at være tilgængelige fra november, med en forventet prissætning på vanvittige 102.666 kr (13.800 €) for Oltre RC, mens Pro og Oltre kan erhverves for henholdsvis lige knap 60.000 kr (8000 €) og 40.000 kr (5400 €).

Du kan læse mere om de nye Oltre-modeller her.

.