10.01.2011
Stig Cornelius

Blødgørertest afslører bloddoping

Hele diskussionen startede med, at der var påstande om højt indhold af blødgører i Alberto Contadors prøver fra Touren, der førte til hans dopingsag. Ifølge El Pais har det videnskabelige medie Analytical and Bioanalytical Chemistry publiceret om et vellykket.

En testgruppe bestående 100 upåvirkede mennesker, 10 hospitalspatienter, der havde fået blodtransfusion og 468, så viste prøverne, at alle hospitalspatienter og 3 atleter havde meget indhold af blødgører i blodet.

Blødgører, også kaldet phthalater, stammer fra de poser, som blodet transporteres i. Offentliggørelsen af undersøgelsen, der blev lavet i samarbejde mellem antidoping laboratorier i Köln, Barcelona og Budepests universitet, er vand på WADAs mølle.

– Publiceringen svarer præcist til beskrivelsen af, hvad WADA kalder en valideringsartikel, som er nødvendig for, at et laboratorium kan bruge testen officielt. Jeg kan ikke lade være med at mistænke det her for at have noget med Contador sagen at gøre, siger et anonymt medlem af WADAs videnskabelige komite til El Pais.

Det interessante er så, om testen for blødgører kan nå at blive gyldig, så den bruges i Alberto Contadors dopingsag.